steeds meer vaccinatiecentra moeten sluiten


De media en politici doen er alles aan om zoveel mogelijk vaccins te slijten. Er worden zelfs influencers en celebrities ingezet. Het haalt allemaal weinig uit. In de Duitse stad München is de vaccinatiecampagne voor leraren stopgezet omdat men de vaccins aan de straatstenen niet kwijtraakte. Minder dan een derde van de 31.000 docenten ging in op het aanbod.

“Jammer genoeg zijn er te veel mensen die de vaccinatie hebben geweigerd,” klaagde sociaaldemocraat Christian Müller. Verena Dietl, de derde burgemeester van München, liet doorschemeren dat ook andere groepen niet echt zitten te wachten op de prik. Vooral vrouwen zijn bang voor vruchtbaarheidsproblemen.

Berlijn

In Berlijn reageren veel mensen niet op de uitnodiging voor een coronavaccinatie. De Berlijnse Senaat nodigde 1,9 miljoen mensen uit voor een coronaprik en heeft op 38 procent van de uitnodigingen nog geen reactie gekregen. Ook veel ouderen zijn niet ingeënt.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten worden zelfs vaccinatiecentra gesloten omdat er simpelweg te weinig vraag is. Er gingen bijvoorbeeld drie centra dicht in Florida die op halve capaciteit draaiden. Ook worden er centra gesloten in onder meer Georgia, North Carolina en Wisconsin. Een massa-vaccinatiekliniek in Ohio sloot de deuren vanwege ‘afnemende vraag’.

‘Experts’ hebben gezegd dat ongeveer 70 procent van de bevolking ingeënt moet zijn om groepsimmuniteit te bereiken. Dat kan wel eens lastig worden als Amerikanen zich niet meer melden om een coronaprik te halen.

[Wochenblick]

4.6
38
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *