“gefrustreerden opzoek naar nieuwe levenszin” – Martin Vrijland


Toen ik begin maart benaderd werd door Witte Geit TV om deel te nemen aan een programma van Filemon, gebeurde dat op een best wel sympathieke manier. Fluwelen handschoenen werken beter dan de weg van de harde aanval en dat lijkt dan ook de toon van het nieuwe tv-programma van Filemon.

Tijdens mijn prille contact met mijn geliefde Rosa (zie dit artikel) was ik nogal op mijn hoede voor dubbelspel van een mooie AIVD agente. Zij leek iets te veel van mij te weten, dus des te opmerkelijk vond ik het dat zij mij (net rond die tijd dat ik voor het programma van Filemon benaderd werd) vertelde dat zij een paar jaar geleden door Filemon geïnterviewd was voor haar kunst- en modellenwerk.

Dat contact met Rosa kreeg een uitermate positieve wending en toeval bestaat niet: haar verhaal over de framing van Filemon weerhield mij ervan deel te nemen aan het tv-programma, dat blijkbaar de titel ‘Filemon en de complotten’ kreeg.

Uit de e-mails van Witte Geit TV werd duidelijk dat ik in het programma naast Flavio Pasquino neergezet zou worden. Die uitzending stond blijkbaar gepland voor gister 3 mei en al snel werd mij duidelijk welk type framing hier gaande was.

Flavio Pasquino toonde zijn kunsten als “criticaster naar de mainstream media”. Al meerdere malen ontmaskerde ik hem hier op de site als een controlled opposition pion die tussen neus en lippen laat doorschemeren dat een spuitje best ok is, maar dat hooguit het vaccinpaspoort en de Build Back Better agenda een ongewenst script vormen.

Flavio vervult zijn rol van papegaaiende katvanger met goed smakende waarheidsloksiroop briljant! Bij Filemon mocht hij laten zien dat hij “niet alleen in de fabeltjesfuik zit”, maar dat hij ook het FD leest, mediteert en niet langer zijn vrouw probeert te overtuigen (nadat zij hem “spontaan had gefilmd” in een boze wappiebui).

Flavio verdient dan ook de Machiavelli prijs voor zijn zeer goed geacteerde dubbelrol van mainstream media criticaster. In al zijn uitlatingen houdt hij steeds het virusgeloof en de besmettingsleugen in stand (die echt essentiële kennis die hij – samen met zijn tafelgasten – steevast weglaat).

De andere twee leuk gecaste social media activisten (Maarten en Karin) lijken vooral goed geprepareerd voor hun acteerwerk. We kennen dat inmiddels wel van de staat: lanceer je eigen activisten en geef ze aandacht om ze vervolgens te gebruiken voor de gewenste framing.

Filemon mag het natuurlijk allemaal als serieus en “spontaan & ongeframed” interview brengen, maar voor de oplettende kijker is hij subtiel en quasi ernstig bezig hele duidelijke stigma’s neer te zetten. Onderliggende boodschap in al die stigma’s is steeds: herken de symptomen van het wappie-syndroom.

Bij zowel, Flavio, Maarten als Karin (zo is de boodschap) ligt frustratie en de zoektocht naar nieuwe levenszin ten grondslag aan hun activisme. Filemon brengt u zo de kenmerken van het wappie-syndroom. Dan weet u vast waarvoor u straks behandeld moet worden.

En Flavio? Die is al weer een beetje op het goede pad. Hij probeert zijn vrouw inmiddels niet meer te overtuigen en te bekeren tot het wappie-geloof. Daarvoor moest zijn vrouw wel eerst een keer “heel spontaan” zijn boze bui filmen en moest hij een weekje in zijn studio op een matras slapen. Flavio is gelukkig al weer een beetje op de goede weg terug en zal binnenkort vast geen wappie meer zijn. Het is tenslotte een intelligente man.

Mijn complimenten gaan dan ook vooral uit naar Flavio en Filemon, omdat ik ze beide echt topacteurs vind. Maurice de Hond, kwam ook nog even voorbij, maar die heeft nog altijd wat moeite om zijn geweten te sussen en dat zie je aan zijn moeizame gelaatstrekken. De andere twee (Maarten en Karin) zijn leuk gecast, maar daar vang je de grote goegemeente niet mee (alhoewel Filemon ze best goed gebruikte voor de framing van stigma’s).

Ik denk dus dat we dit jaar een gedeelde eerste plek voor de Machiavelli prijs moeten reserveren voor Filemon en Flavio Pasquino. Tenslotte representeert die prijs Il Principe van list en bedrog en daarvoor heb je masters of deception nodig.

Bron linkvermeldingen: npo3.nlSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *