Bank of America kondigt hyperinflatie aan – Xandernieuws


—————————————————————————————————————————————

Ik verbaas me er al jaren over dat de meeste mensen het normaal lijken te vinden dat centrale banken keer op keer met een druk op de knop onvoorstelbare hoeveelheden geld uit het niets blijven creëren, zodat overheden bakken met geld kunnen blijven uitgeven, en denken dat tegelijkertijd hun koopkracht op peil kan blijven. Iedereen die op de middelbare school twee lessen economie heeft opgelet, weet dat dit tegen alle financiële en fiscale wetmatigheden ingaat, en vroeg of laat op een drama moet uitlopen. Nu is het dan bijna zover: nota bene de Bank of America kondigt letterlijk HYPERinflatie aan. Dat betekent dat de waarde van de munt zal instorten, en de prijzen van de meeste goederen en diensten gigantisch zullen stijgen.

Op basis van de jaarcijfers is het aantal Amerikaanse bedrijven dat melding maakt van (hoge) inflatie met bijna 800% gestegen. De Bank of America kan daarom niet anders dan constateren dat dit ‘op zijn minst wijst dat er ‘tijdelijke’ hyperinflatie aankomt’. Vooral grondstoffen (+28%), consumentenprijzen (+36%), transport (+35%) en industrieproducten lopen het risico in prijs te zullen exploderen. De BoA denkt weliswaar dat het nog ‘te managen’ zal zijn, maar hyperinflatie is nu juist een proces dat inherent bewijst dat iets gierend UIT de hand loopt. (1)

Torenhoge prijzen

Dat betekent onder meer dat de burgers binnenkort in almaar sneller tempo veel meer zullen moeten betalen voor zo ongeveer alles. Eigenlijk zien we deze verborgen hoge inflatie reeds aanwezig in de torenhoge huizenprijzen (die gaan immers niet gepaard met een sterk economisch herstel, maar met een door de overheid gefinancierde schuldeneconomie). Tevens klagen steeds meer mensen dat hun wekelijkse boodschappen in korte tijd zoveel duurder zijn geworden.

Einde welvaart nu echt in zicht

Hoe vervelend u het ook zult vinden om te lezen, het einde van de Westerse welvaart komt nu daadwerkelijk in zicht. De situatie in Europa is namelijk nauwelijks anders dan in de Verenigde Staten, en in sommige opzichten zelfs veel erger. Denk hierbij aan de nooit meer af te lossen staatsschulden van Italië, Griekenland en Spanje, en in feite ook van Frankrijk en België. Daarnaast zijn grote Europese systeembanken zoals Deutsche Bank, Société Générale en UniCredit feitelijk technisch failliet.

Green Deal en Great Reset

Daar komen dan de ‘Green Deal’ van de EU en de ‘Great Reset’ van het WEF nog eens overheen. De eerste zal energie, vervoer en voedsel voor miljoenen mensen vrijwel onbetaalbaar maken, en de tweede zal een definitief einde maken aan de laatste resten vrijheid en zelfbeschikking die we nog hebben, en – volgens de eigen WEF cijfers – 35% tot 41% van de mensen werkloos maken.

En terwijl het Westen zichzelf afbreekt met het realiseren van deze klimaatdystopie, zijn China en Rusland reeds begonnen het stokje van ons over te nemen.

 

Xander

(1) Zero Hedge

Afbeelding: Gerd Altmann via Pixabay

* Voor degenen die het hebben gemist: i.v.m. werkzaamheden in mijn straat kan ik sinds afgelopen weekend ongeveer 2 weken lang een stuk minder dan normaal aan mijn website werken. Zeer bedankt voor het reeds getoonde begrip hiervoor!

Zie ook o.a.:

19-04: Op rand van financiële systeemcrisis: IMF waarschuwt dat staatsschuld nog nooit zo hoog was
10-04: ‘World Economic Forum oefent op komende cyberaanval om Westen genadeklap te geven’
09-04: Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan instorting Westerse beschaving in 2025
21-03: ECB zet volgende stap naar onvermijdelijke vernietiging van de euro en uw koopkracht
22-02: 2021=1921: Wall Street tophandelaar waarschuwt voor plotselinge ‘Weimar
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
07-02: ‘Mario Draghi moet als premier niet alleen Italië, maar de complete eurozone redden’
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

2020:

21-10: Nog maar 5 jaar? Verval Westerse beschaving verloopt exact volgens ‘Het Vierde Keerpunt’ (1997)
27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
17-09: ‘Ruim 60% bedrijven die moesten sluiten wegens corona gaat nooit meer open’
07-09: (/ Corona maatregelen doen aantal werklozen wereldwijd tot boven 300 miljoen stijgen)
28-08: Teken Arno Wellens’ petitie ‘Laat de banken barsten’
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
20-07: Frankrijk, Italië en Spanje eisen dat Nederland onbeperkte pinautomaat blijft (/ Als Rutte ook maar iets geeft om ons volk, zou hij zelf uit Brussel weglopen)
07-07: Grote Groene Reset begint (/ Is deze softe Sovjet Revolutie naar een nieuwe Groene Socialistische Wereld Orde het meest duivelse complot ooit?’)
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
16-05: ‘Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’
26-04: Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders bet klimaatagenda alen voor drie keer rijkere Italianen’
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
15-04: Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende’
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *