De Europese Unie hekelt Rusland en het Chinese communistische regime voor het belasteren van hun vaccins.


De Europese Unie waarschuwt voor een desinformatiecampagne die zich richt op COVID-19-vaccins die in het Westen zijn ontwikkeld. China en Rusland zijn betrokken bij een dergelijke campagne, en de Europese Dienst voor extern optreden (EDEO) heeft een rapport uitgebracht over de periode van december tot april 2021. Het identificeert een desinformatiecampagne tegen “in het Westen ontwikkelde vaccins”, gemeld op 28 april.

Het rapport hekelt dat “door de staat gesponsorde desinformatie is geïntensiveerd”, gebaseerd op “het feit dat COVID-19-gevallen blijven toenemen” en “wordt verdraaid om de reactie van de EU op de pandemie aan te vallen en het af te schilderen als een mislukking van democratieën en open samenlevingen. ”

Vervolgens hekelt het Rusland en de CCP in een zoektocht om hun eigen vaccins over de hele wereld te promoten.

“De zogenaamde” vaccindiplomatie “volgt een zero-sum game-logica en wordt gecombineerd met desinformatie en manipulatie-inspanningen om het vertrouwen in Westerse vaccins, EU-instellingen en West / Europese vaccinatiestrategieën te ondermijnen,” aldus het rapport.

Het voegde eraan toe: “Zowel Rusland als China gebruiken door de staat gecontroleerde media, netwerken van proxy-mediakanalen en sociale media, inclusief officiële diplomatieke sociale media-accounts, om deze doelen te bereiken.”

Het rapport noemt vervolgens meer dan 100 voorbeelden van desinformatie-inmenging afkomstig van het Kremlin.

“Russische functionarissen promoten niet alleen het Spoetnik V-vaccin, maar houden zich ook bezig met antagonistische berichten, waarbij ze desinformatie gebruiken om het Westen en de EU ervan te beschuldigen het Russische vaccin te saboteren”, legt de EDEO uit.

In deze context promoot het Chinese communistische regime ook zijn vaccins als een “mondiaal publiek goed”, waarbij het de toegankelijkheid en het stabiele aanbod van Chinese vaccins benadrukt en ze presenteert als het meest geschikt voor ontwikkelingslanden en de Westelijke Balkan.

Maar tegelijkertijd genereert de CCP “misleidende verhalen om twijfel te zaaien over de veiligheid van westerse vaccins en de oorsprong van het virus.”

Het EDEO-rapport geeft echter prioriteit als regulator van de ‘waarheidsgetrouwheid’ van informatie aan Facebook, een netwerk dat bekend staat om zijn sterke linkse neigingen en censuur van degenen die het verhaal niet volgen.

Het vertrouwt ook op de Open Democracy-organisatie, die banden heeft met miljardair George Soros, die in veel landen op grote schaal wordt gemeden vanwege de financiering van ’s werelds linkse bewegingen.

Deze bronnen doen afbreuk aan de geloofwaardigheid van de informatie die door de EDEO wordt verstrekt, en voegen er een tendentieuze vooringenomenheid aan toe. Opgemerkt moet worden dat alle vaccins nadelige effecten hebben veroorzaakt die schadelijk zijn voor de gezondheid, en zelfs de dood hebben veroorzaakt van degenen die ze hebben gekregen.

Aan de andere kant zet de Italiaanse journalist Cesar Sacchetti vraagtekens bij een van de andere aanvallen van de EU op Rusland van de afgelopen tijd.

“Het EU-parlement heeft een resolutie tegen Rusland goedgekeurd. De EU beschuldigt Rusland ervan de oppositie van Navalny, een veroordeelde misdadiger die door Soros wordt gefinancierd, “te onderdrukken”. De resolutie geeft Rusland ook de schuld van het verspreiden van “desinformatie” tegen de EU, “schreef Sacchetti in een reeks tweets.

Hij voegde eraan toe: “De EU-dictatuur veranderde Europa in een detentiekamp waar je niet vrij kunt lopen zonder een masker, heeft het lef om Rusland de les te lezen, waar mensen vrij zijn.”

Om af te sluiten met schrijven: “Maar wacht. Er is meer. Salvini’s partij, Lega, die ooit Poetin prees, stemde voor deze resolutie. Lega is het favoriete feest van de nieuwe Soros. ”

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *