‘Kom je op voor de artseneed, dan word je verketterd’


Huisarts Els van Veen heeft een jaar na het begin van de coronacrisis besloten om haar hart te luchten. Op Twitter schrijft ze dat de huisartsenzorg al in zijn voegen kraakte voor het begon.

De arts is kritisch op het coronabeleid. “Er werden anti-wetenschappelijke maatregelen ingevoerd zoals mondkapjes,” zegt ze. “Er werden experimentele vaccins ingevoerd. Daar mocht je als arts geen kritiek op hebben op straffe van censuur en zwartmakerij door alle media. Met voor mij het dieptepunt met het artikel over gevaarlijke huisartsen in het AD.”

De krant publiceerde afgelopen maand een artikel waarin artsen die kritiek hebben geuit op het coronabeleid door de mangel worden gehaald. Onder meer Berber Pieksma, Marije Berkelaar, Bettina van Steenis, Elke de Klerk, Rob Elens en ook Els van Veen werden op de korrel genomen.

Alleen maar strijdvaardiger

Over het bewuste artikel zegt Van Veen: “Het AD heeft ook mijn naam door het slijk gehaald terwijl ik/wij geen toestemming had(den) gegeven om een interview te geven aan hun journalist.” Ze vervolgt: “Onze gezondheidszorg voelt voor mij als huisarts in elk geval niet veilig meer sinds corona.”

“Het is om moedeloos van te worden,” verzucht de huisarts, die geregeld aanwezig is bij vrijheidsdemonstraties. “Kom je als arts op voor de artseneed, dan word je verketterd.” Het maakt haar naar eigen zeggen alleen maar strijdvaardiger.

Erg dapper

Van Veen krijgt heel veel lovende reacties. “Ik vind het erg dapper dat je je durft uit te spreken, tegen de stroming in,” schrijft Lieke. Annelies voegt toe: “Geweldig dat je je bezwaren en twijfel deelt.”

“Respect, ik ga je volgen. Ben blij dat er nog een arts aan onze kant staat,” reageert Sarah. Peter zegt: “Goed dat je je uitspreekt. Dat geeft me de hoop dat er meer artsen zullen komen die dat durven.”

4.6
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *