De IFR van Covid blijft maar dalen


Een nieuwe studie zegt dat het sterftecijfer voor infecties van het ‘dodelijke virus’ is gedaald van 3,4% naar 0,15% … dat is 95% in minder dan een jaar tijd

Met elke nieuwe studie, met elke nieuwe paper, wordt de “dodelijke” pandemie steeds minder, nou ja, dodelijk. De meest recente datareview, die eind maart werd gepubliceerd, schat het sterftecijfer voor infecties (IFR) op 0,15%.

Dat is, nogmaals, vrijwel hetzelfde als een normaal griepseizoen.

De nieuwe paper is het werk van dr. John Ioannidis, die u zich waarschijnlijk nog herinnert. Hij is een vooraanstaand epidemioloog en statisticus die afgelopen voorjaar publiekelijk heeft aangedrongen op de noodzaak van “goede gegevens”.

Herinner je je vorige lente nog? De zalige dagen dat je nog nooit had gehoord van het “sterftecijfer voor infectie”? (Ik wel…)

De uitdrukking kwam vorig jaar echt op de voorgrond, nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aankondigde dat de IFR van het enge nieuwe virus 3,4% bedroeg.

Dit is op zichzelf niet bijzonder hoog. Maar het is aanzienlijk hoger dan de meeste verkoudheids- / griepvirussen.

Rond dezelfde tijd bewerkte iemand (of meerdere personen) de Wikipedia-pagina van de Spaanse griep om de IFR te wijzigen en het te laten lijken alsof Covid net zo gevaarlijk was. Wie dit heeft gedaan, blijft een raadsel, hoewel het vrij duidelijk is geworden waarom.

Destijds voorspelden veel experts dat de werkelijke IFR van “Covid” veel, veel lager zou zijn dan de schatting van de WHO, en dat dit duidelijk zou worden naarmate er nieuwe gegevens werden verzameld.

Dr. John Ioannidis was een van de meest luidruchtige op dit punt, hij stond op onze lijst en was ook het eerste interview in de Perspectives on the Pandemic-serie. De hele tijd heeft hij aangedrongen op de behoefte aan koele hoofden en goede gegevens. Zijn eerste studie, afgelopen april, wees uit dat de ECHTE IFR van Covid19 0,27% was. Toen deed hij er nog een in oktober, waaruit bleek dat het misschien nog lager is, namelijk 0,2%.

En nu vond deze meest recente studie 0,15%. Precies in lijn met de seizoensgriep (die, handig genoeg, van de aardbodem is verdwenen).

Dat is een vermindering van 95% van de schatting van de WHO, in minder dan een jaar. Het klopt ook in dezelfde richting als de (onbedoelde) erkenning van de WHO, afgelopen oktober, dat ongeveer 10% van de wereld waarschijnlijk was blootgesteld aan het virus, wat neerkomt op een IFR van ongeveer 0,14%.

En vergeet niet de belachelijke manier te bedenken waarop nationale regeringen hun zogenaamde “Covid-sterfgevallen” verzamelen. Zelfs als de officiële sterftecijfers “substantiële overschattingen” zijn, is de IFR nog steeds laag. Heel laag.

Laten we dit nu met alle gebruikelijke disclaimers neerleggen: ja, het virus is misschien nooit geïsoleerd geweest en het is dus nog niet bewezen dat het bestaat. En ja, zelfs als het bestaat, is niet bewezen dat het de ziekte veroorzaakt die bekend staat als “Covid19”.

Maar in toenemende mate lijkt het onderscheid tussen “geen virus” en “een virus dat niet gevaarlijk is” volkomen omstreden, nietwaar?

Aangezien de werkelijke IFR van Covid lager (en lager en lager) blijkt te zijn dan de oorspronkelijke schattingen, komt deze steeds verder in lijn met het fundamentele achtergrondrisico van gewoon in leven zijn.

Maar vergeet niet om dat experimentele gentherapie ‘vaccin’ te nemen. We weten nog niet of ze volkomen veilig zijn, omdat langetermijnproeven pas over twee jaar zullen eindigen en de technologie nog nooit eerder op mensen is gebruikt, maar toch … je hebt maar 99,85% overlevingskans zonder.

Bronnen: Off Guardian

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *