‘U komt mensen nu de maat nemen?’


Demissionair minister Grapperhaus heeft gezegd dat de drukte met Koningsdag ‘niet goed’ was. Hij betreurt het dat veel mensen toch naar de grote steden trokken. De minister riep iedereen op om zich aan de basisregels te houden.

“Dat we op Koningsdag de ME moeten inzetten om mensen zich redelijk te laten gedragen, dat moeten we toch niet hebben. Zo’n land zijn wij niet,” zei Grapperhaus.

Door jullie toedoen

Advocaat Aldert Nijhuis haakt hierop in: “Zo’n land waren wij inderdaad niet, Grapperhaus, maar zijn we inmiddels door jullie toedoen wel geworden.” De ME trad gisteravond op in onder andere de Amsterdamse Jordaan en bij het Vondelpark.

Op social media roept Grapperhaus mensen op om ‘pas in betere tijden’ weer naar Nederland te komen. “Dit is helaas niet de tijd voor gezelligheid, winkelen of terras over de grens. Het helpt ons in de strijd tegen corona om nu als Nederlanders, Belgen en Duitsers in eigen land te blijven.”

Drukke huwelijksfeestje

De minister krijgt op social media de wind van voren. “De man die zelf de vrijheid opzocht op een mooie dag, maar dat anderen niet gunt,” twittert media-ondernemer en voormalig 538-baas Erik de Zwart.

“Dan weet u ook waarom er geen begrip was na uw trouwdag, toen u uw schoonmoeder omhelsde, niemand 1,5 meter afstand hield of een mondkap droeg. Hoeveel besmettingen waren er trouwens op die dag?” vraagt Samira Tarrass. “En u komt mensen nu de maat nemen?” Opiniemaker Jan Roos voegt toe: “Is dat niet die man van dat drukke huwelijksfeestje?”

5
27
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *