Voer de trol niet!


Laten we het overlaten om de krachten te voeden die ons naar beneden trekken en zorgen voor wat ons vleugels geeft.

Ze zijn overal. Ze zijn betrokken bij elk virtueel platform. Ze verspreiden spanning en een slecht humeur en keren ons systematisch tegen elkaar op. Ongeacht waar het over gaat – de trollen op internet zijn beledigend, beledigend en opruiend met maar één doel: mensen verdelen.

Omdat onze communicatie via machines verloopt en we onszelf achter schermen barricaderen, zijn onze wapens zelfs nog subtieler, verraderlijker en sluwer geworden. Het zijn “slechts” woorden die worden neergeschoten, een paar letters naast elkaar, kort flikkerende plaatjes. Achteraf kun je altijd zeggen dat het niet zo bedoeld was en je onttrekt aan verantwoordelijkheid. De persoon die door de verwonding geruïneerd was of zelfs zelfmoord pleegde, was toen gewoon te gevoelig.

Dat woorden levens veranderen, is een ervaring die we elke dag meemaken. Een vriendelijke of knorrige groet, een ja of een nee, een “Het is voorbij” of een “Ik hou van jou” geven ons bestaan ​​een heel andere richting. Het maakt niet uit welke woorden we gebruiken om elkaar te ontmoeten. Woorden beïnvloeden ons gedrag en ons leven. De inhoud die over onze schermen flikkert, is daarom allesbehalve ongevaarlijk. Je creëert werkelijkheden.

Kortsluiting

Talloze informatie flikkert door het netwerk, dat ooit in het leven is geroepen om de wereld met elkaar te verbinden en ons dichter bij elkaar te brengen. Memes komen tevoorschijn, kleine, kunstmatig gecreëerde inhoud van bewustzijn, afbeeldingen, teksten, tekeningen en animaties die uit de context worden gerukt, waarvan de schijnbaar willekeurige inhoud alleen associatief kan worden begrepen en die op ons hoofd worden gedrukt. Hoe vaker we bepaalde inhoud tegenkomen, hoe reëler en dus waarachtiger het ons lijkt.

Neuronale verbindingen creëren echte gedachtewegen in onze hersenen. Net zoals we altijd dachten dat de aarde plat was en vrouwen onderworpen aan mannen, denken de meeste mensen tegenwoordig dat er een pandemie is, dat vaccinatie ertegen helpt en ons onze vrijheden teruggeeft. Iedereen die deze heersende mening in twijfel trekt, is een rechtsextremist, een terrorist of erger nog: een antisemiet!

Deze klap zit bij het Duitse volk. We kunnen elkaar niet dieper ontmoeten. Sinds het einde van het vorige millennium, toen de advocaat en non-fictie-auteur Mike Godwin de term Godwin’s Law bedacht, wordt deze club niet alleen gehanteerd in virtuele netwerken. Het is al lang geleden naar onze keukens en woonkamers verhuisd, als we ze nog steeds openstellen voor onze buren. De wet van Godwin, volgens welke hoe langer een gesprek duurt, hoe groter de kans dat iemand een nazi-vergelijking brengt, oorspronkelijk bedoeld om de deelnemers aan de discussie bewust te maken van de vraag of een vergelijking met de nazi’s en Hitler wel passend is. Het werkte niet.

Onrustige psyche

Als Rubicon- auteur word ik er ook van verdacht gevaarlijke en extreme ideeën te verspreiden met mensen die ik tot voor kort beschouwde als vriendelijke, slimme en gevoelige wezens. Als criticus van de Corona-maatregelen krijg ik de schuld van lockdowns, huisarrestaties, avondklok, maskervereisten, school-, kantoor- en bedrijfssluitingen, bewakingsmaatregelen en opsluiting. Als iedereen zich goed zou voelen, zou dit allemaal niet nodig zijn.

Ik vermoed dat ik binnenkort als niet-gevaccineerd persoon gestileerd zal worden als een mensenhater en een potentiële massamoordenaar.

Dus ik vraag me af hoe gedachten überhaupt in onze hersenen terechtkomen. Na een kort onderzoek wordt mij duidelijk dat zelfs modern hersenonderzoek hier weinig informatie kan opleveren. We weten dat gedachten in de hersenen opkomen in de interactie met onze omgeving en onszelf en dat verbindingen tussen zenuwcellen kunnen worden versterkt, verzwakt, doorgesneden en nieuw gevormd. We weten ook dat we sinds de Tweede Wereldoorlog niet alleen steeds meer lichamelijke aandoeningen hebben ontwikkeld die de industriële geneeskunde alleen kan behandelen en niet kan genezen, maar ook psychologisch steeds instabieler zijn geworden: depressie, burn-out, angsten, fobieën, bipolaire stoornissen. ziekten, borderline en aandoeningen als gevolg van alcohol- en drugsgebruik worden beschouwd als de nieuwe epidemieën van de 21ste eeuw.

Schizofrenie treft tegenwoordig ook steeds meer mensen. Het behoort tot de psychosen, d.w.z. de ziekten waarbij de getroffenen lijden aan paranoia en hallucinaties en de werkelijkheid als veranderd ervaren. Iedereen loopt mogelijk risico. We worden allemaal zwaar getroffen door giftige stoffen uit het milieu, zware metalen en straling, en we lijden allemaal min of meer onder de moderne levensomstandigheden. Goed uitgebalanceerde, fysiek en mentaal gezonde mensen bestaan ​​tegenwoordig nauwelijks.

Zacht gekookt

De pijnappelklier, in het Latijn epifyse, is buitengewoon belangrijk voor onze mentale, fysieke en spirituele gezondheid. Deze kleine klier in de vorm van een dennenappel bevindt zich in het midden van ons hoofd en regelt veel vitale functies. Het reguleert onder meer onze groei en ontwikkeling, lichaamstemperatuur, nierfunctie, de effectiviteit van het immuunsysteem en de opwekking van energie in de cellen en is verantwoordelijk voor het slaap-waakritme, de controle van de interne klok en onze intuïtie. . Hun goed functioneren zou de allereerste prioriteit moeten zijn van mensen die om hun gezondheid geven.

Maar dat is niet precies wat het is. De bestraling door bijvoorbeeld WLAN, Bluetooth en mobiele telefoon maakt de pijnappelklier moeilijker om mee om te gaan, net als de fluor in onze tandpasta. De wereldwijde uitbreiding van het 5G-netwerk is een ramp voor de pijnappelklier. Ongeacht fysieke of mentale schade, we zijn letterlijk zachtgekookt. Het is dus niet verwonderlijk dat onze zintuigen steeds waziger worden en onze gedachten verward. Er ontstaan ​​kortsluitingen en waanideeën en fantasieën. We worden gek.

Stap uit de denkkooi

Degenen onder ons die geesten zien, kunnen duidelijk maken of we onszelf een paar fundamentele vragen durven te stellen. Iedereen die nog redelijk bij zinnen is, is bereid om ze eerlijk te beantwoorden: welke kennis heb ik op het gebied van biologie, virologie, epidemiologie? Op welke informatie is mijn aanname dat vaccinatie goed is voor de gezondheid gebaseerd? Waarop baseer ik mijn vertrouwen in de media die ik raadpleeg? Zijn de gebruikte maatregelen werkelijk levensverbeterend en menselijk? Waar ben ik bang voor? Welk beeld van de mens vertegenwoordig ik? Wat voor soort wereld wens ik?

Mensen die met deze vragen trollen worden, kunnen nu zelfverzekerd blijven in de denkkooien waarin ze zichzelf hebben opgesloten. Je moet zelf ontdekken dat de deur openstaat. Degenen die overblijven, kunnen stoppen met het voeren van de trollen en gaan nadenken over hoe gedachten in onze hersenen terechtkomen.

Gedokt

Wat gebeurde er in de hoofden van de piloten die atoombommen op Hiroshima en Nagasaki lieten vallen, wetende dat ze binnen enkele seconden honderdduizenden levens zouden vernietigen? Wat voor suggestieve kracht was er nodig om zo’n monsterlijke daad te plegen? Wat denken mensen als ze beesten worden en vergeten dat ze mens zijn?

Ontspringen de gedachten uit hun eigen geest of zijn ze erin ingeënt? Begonnen de mensen in het Derde Rijk ‘ontaarde’ zelf te haten? Dachten mensen tijdens de Koude Oorlog spontaan dat “de Rus” slecht was?

Hoe is het vandaag? Komt het voort uit ons eigen denken wat we bedoelen met Rusland en Syrië, vluchtelingen, klimaatverandering en virussen? Of is ons hoofd een soort landingsbaan voor informatie die van buitenaf naar ons wordt gebracht en waarvan we alleen maar kunnen hopen dat die uit een betrouwbare bron komt? Zijn het echt wijzelf, uit wiens brein de gedachten ontstaan, of hangen we op een bepaalde manier vast aan reeds bestaande gedachtevelden?

Sinds Edward Bernays (1891 tot 1995) weten we hoe manipulatie en PR werken en hoe het mogelijk is om ideeën in het hoofd van mensen te planten. Zijn boek Propaganda begint met duidelijke woorden: “De bewuste en intelligente manipulatie van de georganiseerde gewoonten en meningen van de massa is een belangrijk element van de democratische samenleving. Degenen die dit onzichtbare mechanisme van de samenleving manipuleren, vormen een onzichtbare regering die de echte heersende macht van ons land is ”(1).

Salade van gedachten

Wie wil weten of hij wordt gemanipuleerd of dat hij redelijk helder in zijn hoofd is, moet eerst zijn gespreksgedrag observeren: kan ik naar de ander luisteren? Blijf ik kalm en welwillend jegens hem, zelfs als hij het er niet mee eens is? Sta ik open voor wat hij zegt? Verneder ik of geef ik anderen de schuld om in een beter daglicht te verschijnen? Onthoud ik van het interpreteren van dingen in anderen en de woorden op hun mond draaien? Maak ik een verschil tussen een persoon en zijn of haar mening? Kan ik mijn eigen positie vertegenwoordigen zonder de ander voor zijn positie te beoordelen? Als ik dat niet kan, dan weet ik dat ik niet de enige ben in mijn hoofd.

Hoe ziet het er hier uit? Kan ik mijn gedachten beheersen en sturen, of wordt alles erin geworpen waar ik geen controle over heb? Wat gebeurt er in mijn hoofd als er een luis over mijn lever loopt? Hoe is het ‘s nachts als ik niet kan slapen? Laat ik me door mijn gedachten de hele nacht achtervolgen of kom ik tot rust? Hoe ziet het er bij mij uit als alles stil is? Kan ik er zelfs in slagen om slechts een paar minuten volledig in het moment aanwezig te zijn zonder op elke voorbijgaande gedachte te springen? Blijf ik kalm van binnen, ook als het buiten in de war gaat? Ben ik bang, ook al is er op dit moment geen gevaar? Wordt mijn hoofd bezet door wat er zou kunnen gebeuren? Sta ik open voor het gevoel dat een gezond persoon automatisch terugvalt in:

Iedereen die nu beseft waar er een probleem is, wordt gehoopt: we kunnen het alleen oplossen als we accepteren dat we een probleem hebben. Het is een teken van gezondheid om te erkennen dat er iets mis is. Dit is hoe Erich Fromm het verwoordde: “De normale zijn de ziekste en de zieken zijn de gezonde.” Omdat ze merken dat er iets mis is. U bent op weg naar herstel.

Traktatie

Dus ga aan de slag! We zijn niet gedoemd om opgegeten te worden door de trollen die we onbewust hebben gevoerd. We kunnen de muffe, plakkerige en overbodige gedachten die in ons zijn opgekomen uit de weg ruimen. Het is alsof je je tanden poetst. Laten we zorgen voor frisse lucht in ons hele lichaam. Dit vereist geen giftige fluor, maar allereerst het besef dat elke gedachte die we hebben gedacht, elk woord dat we hebben gezegd, elke daad die we hebben gedaan, niet zomaar in het niets verdwijnt.

Alles wat ooit met het hoofd of de hand is gemaakt, blijft bestaan ​​als een energieveld en wil, zoals alles wat leeft, vooral één ding: in leven blijven.

Als een hongerige vogel in een nest, opent hij zijn bek en wil hij gevoerd worden. Zachtmoedigheid voedt zich met zachtmoedigheid, geweld voedt zich met geweld en angst voedt zich met angst. Met een onverzadigbare eetlust eet ze abstracte cijfers en berekeningen die niemand begrijpt, bedreigingen en onheilspellende prognoses, agressieve woorden, minachtende gebaren, gewelddaden, uitbarstingen van woede, beledigingen, beledigingen en laster. Angst zal je in de mond lopen bij deze lekkernijen.

Vaste ideeën

Naarmate angst groeit, groeit ook de kracht van degenen die het aanwakkeren om ervan te profiteren. Ons idee dat chemotherapie kanker geneest en dat vaccinatie goed is voor de gezondheid, is daarop gebaseerd. Deze gedachten zijn in de meeste geesten blijven steken omdat ze overvloedig worden gevoed. Bijna iedereen denkt van wel. Wee hem die daaraan twijfelt! Like wil zich voeden met like! Net als de lucht die we inademen, heeft de farmaceutische industrie het idee nodig dat ons lichaam hulpeloos en gebrekkig is en alleen kan worden gered door een passende behandeling.

Zodat deze gedachtebel niet barst, draait de PR op volle toeren. Anders veranderen vredelievende mensen in furies en geven ze volop te eten. Steeds meer mensen zijn bereid om tot slaaf te worden gemaakt omdat ze denken dat hun leven wordt bedreigd door een virus. Het maakt ze helemaal niet uit hoeveel mensen er daadwerkelijk overlijden als gevolg van de vraag of de maatregelen passend zijn of hoeveel schade ze veroorzaken. Dankzij de propaganda is er maar één gedachte in haar hoofd neergedaald en verspreid: Corona moet worden bestreden. Goed geoliede machines volbrengen de missie.

Het gebeurt dus dat we opofferen wat het meeste voor ons betekent: onze vrijheid en samenzijn met andere mensen. Om te blijven geloven dat we op de goede weg zijn, hebben de krachten die ons gek maken hun handen vol. Ze komen goed vermomd langs, anders zouden we er niet kwaad van worden. Ze zien er vrij ongevaarlijk uit, net als de poedel waarin Mephisto zich verstopte. Net als Lucifer, ooit de helderste ster aan de hemel, verschijnen ze als verleiders en verwarmen ze ons met hun beroep op onze edelste bedoelingen en hoogste idealen. Controle is veiligheid! Wetenschap is waarheid! Vooruitgang is algemeen goed! Technologie is leven!

Van hersenspoeling tot geesthygiëne

Wie zichzelf uit de onheilspellende klauwen wil bevrijden, moet bereid zijn naar de krachten te kijken die hem bezielen, hem ziel geven. Met welke bevoegdheden associëren we ons? Wat voeden we Welke energieën dienen we als voedsel? Bevorderen we duidelijkheid of vervorming met onze gedachten en daden? Om het vervormde op te lossen, is vooral één ding nodig: onze eerlijkheid. Weigeren ergens naar te kijken, draagt ​​alleen maar bij aan de ramp. Ontkenning is het ergste van alle kwaad omdat het elk genezingsproces verhindert.

Iedereen die nu besluit de verwarring op te lossen en beter te worden, is niet de enige. Hij krijgt hulp als hij erom vraagt.

Omdat er niet alleen duistere energieën zijn die ons naar beneden trekken, onze hoofden en onze zintuigen bezighouden, ons hart en onze ziel stelen en ons geagiteerd, verloren en verdrietig doen voelen. In onze poolwereld zijn er ook heldere krachten die ons als het ware vleugels geven.

Sinds we gierigheid cool vonden, zijn de deugden misschien uit de mode geraakt, maar ze zijn er nog steeds. Ze bestaan ​​nog steeds, de duidelijk en harmonieus trillende krachten die graag aan onze tafel plaatsnemen als we ze daartoe uitnodigen. Ze worden vreugde, zachtheid, zelfvertrouwen, schoonheid, liefde genoemd. Als ze op bezoek zijn, gaat het goed met ons. De gevoelens die ze bij ons oproepen, zijn een onmiskenbaar teken dat we in goede handen zijn.

Samen met hen kunnen we de duistere krachten op hun plaats zetten: tot hier en niet verder! Ik wil dat niet meer! Ik doe dat niet meer! Elke demon moet buigen voor onze beslissing. Hier heeft hij niets te zeggen en moet hij slepen. Op deze manier kunnen de zieken genezen. Mensen kunnen elkaar weer vinden. De bezette hersenen komen weer vrij en de harten gaan open. We verliezen onszelf niet langer in verwarde ideeën en absurde gebaren, maar worden weer wie we werkelijk zijn: prachtige wezens met grote capaciteiten.

Bronnen en opmerkingen:

(1) Edward Bernays: Propaganda. De kunst van public relations, sinaasappelpers 2011

Het bericht Voer de trol niet! verscheen eerst op INDIGNATIE.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *