‘De Jonge wil nog meer mensen een prik geven die ze helemaal niet willen hebben’


Coronaminister Hugo de Jonge heeft een nieuw advies gevraagd aan de Gezondheidsraad over het vaccin van AstraZeneca. Hij wil weten of nieuwe informatie van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) aanleiding geeft om de leeftijdsgrens waarboven het vaccin kan worden ingezet te verlagen.

De Jonge wil dat de Gezondheidsraad ook gaat kijken of de periode tussen de eerste en tweede prik kan worden verkort. Het AstraZeneca-vaccin wordt op dit moment alleen gegeven aan 60- tot 64-jarigen. De prik is gelinkt aan bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes, maar volgens het EMA ‘wegen de voordelen op tegen de nadelen’.

‘Persalarm’

“Dus De Jonge wil nog meer mensen een prik geven die ze helemaal niet willen hebben en gaat voluit met een ‘persalarm’ op de avond van de notulen,” reageert PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Ze uit ook kritiek op de testsamenleving die momenteel wordt opgetuigd. Zo zou bij de inzet van testbewijzen volgens advies van het OMT tenminste één à twee keer per week getest moeten worden om toegang te kunnen krijgen tot fysiek onderwijs.

Maak dat de kat wijs!

“Eén à twee keer per week een stok in je neus omdat dat verplicht wordt om fysiek onderwijs te kunnen volgen. Maar volgens Hugo de Jonge komt er geen testplicht hoor. Maak dat de kat wijs!” aldus het Kamerlid.

Ook wordt gesteld dat dergelijke testen ‘niet of nauwelijks invasief zijn’ en dat de inbreuk op de lichamelijke integriteit in dat opzicht ‘voor alle testen beperkt is’. Agema: “Minister De Jonge bepaalt dat een testbewijs verplicht kan worden gesteld omdat hij de stok in de neus als proportioneel betitelt. Oneens! Het is invasief. Proportionaliteit is juist in het geding.”

4.5
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *