Coronapatiënten sterven op straat in India? Nee, deze beelden zijn gemaakt na een gaslek


In de media verschijnen al dagenlang doemberichten over India. We krijgen dramatische beelden voorgeschoteld van naar adem snakkende mensen die door zuurstofgebrek sterven op weg naar ziekenhuizen. Er zouden ook mensen op straat sterven aan corona. Het virus slikt de mensen van onze stad als een monster op, aldus de media.

Ze schetsen een gitzwart beeld van de situatie en schromen daarbij niet om nepnieuws te verspreiden. De media hebben ethiek en integriteit compleet overboord gegooid. Gisteren kopte de New York Post dat corona mensen in India ‘opslokt’ en dat beelden dode patiënten op straat tonen.

Gaslek

Bij het artikel was een foto geplaatst van een vrouw die bewusteloos op straat ligt en een andere vrouw, waarschijnlijk haar dochter, die over haar heen buigt. De foto blijkt niets te maken te hebben met de corona-uitbraak in het land. Het gaat om een videostill van een filmpje dat gemaakt is na een chemisch gaslek in Visakhapatnam in mei 2020. Het gas zorgde ervoor dat lokale bewoners last kregen van ademhalingsproblemen.

Toen internetgebruikers erop wezen dat de foto oud en misleidend is, kwam er al snel een ander beeld voor in de plaats. De titel bleef echter onveranderd. In het artikel zijn nergens beelden te vinden waaruit blijkt dat coronapatiënten in India op straat sterven en aan hun lot worden overgelaten.

Misleidende en oude foto’s

Er is sprake van een corona-uitbraak in India, maar de situatie is echt niet zo erg als de media ons willen doen geloven, schrijft nieuwsportaal OpIndia. De internationale media hebben geen scrupules om misleidende en oude foto’s en beelden te gebruiken met als doel een doembeeld te schetsen.

[OpIndia]

5
19
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *