Bekende beveiligingsonderzoeker gestorven. Onlangs kreeg hij de coronaprik


De bekende beveiligingsonderzoeker Dan Kaminsky is plotseling op 42-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Marc Rogers, hoofd beveiliging van hackerconferentie Defcon, op Twitter laten weten.

Kaminsky werd wereldwijd bekend door zijn ontdekking van een cruciale fout in het DNS-protocol. DNS (Domain Name System) kun je zien als een soort adresboek van het internet dat de link legt tussen webadressen en de IP-adressen van de servers waarop websites worden gehost. Opmerkelijk genoeg is de fout, die hij al in 2008 ontdekte, nog altijd niet verholpen.

Op 22 maart plaatste Kaminsky een foto op Twitter waarop te zien is dat hij zich heeft laten vaccineren tegen corona. Veel mensen begonnen zich dan ook af te vragen of hij mogelijk is bezweken aan de bijwerkingen van het vaccin. Zijn nicht Sarah schrijft op hetzelfde medium ‘dat deze tragedie niets te maken heeft met het coronavaccin’. De beveiligingsonderzoeker leed al enige jaren aan diabetes.

Op Twitter spreekt Sarah zich uit tegen ‘complottheoretici die anti-vaxpropaganda verspreiden’ en ‘leugens die worden verkondigd over een vaccin waar hij het volste vertrouwen in had’. Ook zegt ze de ‘trollen’ te zullen negeren.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *