daar gaat weer 42,5 miljoen euro aan Nederlands belastinggeld


Nederland schiet India te hulp bij de bestrijding van corona. Minister Kaag heeft zondag besloten hiervoor extra geld beschikbaar te stellen via het Rode Kruis. Het gaat om een bedrag van 2,5 miljoen euro voor coronahulp wereldwijd, waarvan één miljoen voor India. Het geld gaat onder andere naar testen en prikken.

Twee weken geleden gaf Kaag ook al een extra bijdrage van 40 miljoen euro aan het internationale Covax-programma voor coronavaccins. Een deel van die bijdrage gaat naar India.

Minister Kaag schrijft op social media: “Het is hartverscheurend om te zien welke gevolgen corona nu in India heeft. Ik stel extra geld beschikbaar om via het Rode Kruis te helpen de nood te verlichten.”

Het is andermans belastinggeld

Veel mensen reageren kritisch op het besluit van Kaag om de portemonnee te trekken. “Ik. Alsof ze haar spaarbankboekje heeft geplunderd. Het is andermans belastinggeld,” schrijft historicus en publicist Roelof Bouwman.

Columnist Geerten Waling zegt sarcastisch: “Heel mooi dat ook demissionair minister Kaag een duit in het zakje doet en enkele van haar zuur verdiende spaarcentjes doneert aan een goed doel. Laat dit iedereen tot voorbeeld strekken!”

Vrouw van de Vrijheid twittert:

0,01 procent van de bevolking

Mensen wijzen er ook op dat India het verhoudingsgewijs helemaal niet slecht doet. Het aantal coronadoden per miljoen inwoners in het Aziatische land bedraagt 140. Ter vergelijking: in Nederland zijn dat er 993. Als je de landen rangschikt naar aantal coronadoden per miljoen staat India op de 119e plaats.

In India zijn 195.123 mensen met corona overleden. Dat is 0,01 procent van de bevolking.

Het Rode Kruis haalde in 2010 een half miljard aan donaties binnen na de verwoestende aardbeving in Haïti en bouwde vervolgens welgeteld zes huizen.

En dan nog dit:

4.6
42
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *