FACEBOOK VERWIJDERT GROEP MET 120.000 LEDEN WAAR MENSEN VERHALEN PLAATSTEN VAN MOGELIJK ONGEWENSTE VACCINREACTIES


Facebook heeft een populaire, snelgroeiende groep verwijderd waar leden verhalen zouden posten over vermeende negatieve bijwerkingen van het COVID-19-vaccin.

De groep, “COVID19 VACCINE SLACHTOFFERS EN FAMILIES”, had meer dan 120.000 volgers toen het werd gesloten en kreeg er meer dan 10.000 volgers per week bij.

De sluiting van de pagina volgt op het feit dat Facebook in februari een verbod introduceerde op een breed scala aan claims over het coronavirusvaccin. De lijst met verboden claims bevat beweringen dat de vaccins(nu aangetoond) bloedstolsels veroorzaken en beweringen dat het coronavirusvaccin het DNA van mensen verandert (iets dat zelfs Facebook-CEO Mark Zuckerberg het Facebook-personeel vertelde tijdens een interne bijeenkomst in juli 2020).

Facebook beperkt niet alleen een breed scala aan vaccingerelateerde claims, maar voegt ook labels toe aan alle berichten over coronavirusvaccins. Deze labels stellen dat vaccins veilig zijn en leiden gebruikers naar bronnen die Facebook als “gezaghebbend” beschouwd, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De acties van Facebook zijn vergelijkbaar met die van andere Big Tech-platformen die de afgelopen maanden ook hard zijn opgetreden tegen vaccingerelateerde gesprekken. YouTube verbiedt video’s die in strijd zijn met de “consensus” van de WHO over coronavirusvaccins en voegt aan sommige video’s informatiepanelen toe die de kijkers naar de WHO en de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) leiden. Twitter verbiedt ook “schadelijke misleidende” berichten over vaccins.

Politici hebben dit Big Tech hardhandig optreden tegen vaccin scepticisme actief aangemoedigd. Dagen geleden drongen Democraten er bij Facebook en Twitter op aan om 12 prominente vaccinsceptici aan te spreken. De procureurs-generaal van de staat vertelden Facebook en Twitter eerder deze maand ook om het vaccin scepticisme te doden.

Deze hardhandige acties tegen vaccin sceptische gesprekken komen te midden van massale druk van wereldwijde regeringen om digitale vaccinpaspoorten in te voeren die mensen dwingen hun vaccinatie- of teststatus te bewijzen.

Bronnen: RECLAIM THE NET

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *