5 maanden oude baby sterft nadat moeder Pfizer-vaccin krijgt


Een vijf maanden oude baby is gestorven aan de gevolgen van TTP, een zeldzame aandoening van de bloedstolling. Tot de symptomen behoren onder andere een tekort aan bloedplaatjes met als gevolg hiervan blauwe plekken. De baby werd ziek op de dag nadat zijn moeder haar tweede Pfizer-vaccin had gehaald.

Het sterfgeval is gemeld bij het Amerikaanse VAERS, dat bijwerkingen van vaccins in de Verenigde Staten bijhoudt. Het geval trok de aandacht van Alex Berenson, een oud-verslaggever van de New York Times. “Dit is een echte en zeer gedetailleerde melding,” schrijft hij op Twitter.

De patiënt kreeg de tweede dosis van het Pfizer-vaccin op 17 maart. Een dag later kreeg haar vijf maanden oude borstgevoede baby last van huiduitslag. De baby was ontroostbaar, weigerde te eten en kreeg bovendien koorts.

Ziekenhuis

De vrouw ging met haar baby naar de spoedeisende hulp, waar uit bloedonderzoek bleek dat het kind verhoogde waarden van leverenzymen had. Het jongetje werd opgenomen in het ziekenhuis, waar zijn toestand verder verslechterde. Uiteindelijk stierf de baby.

“Wordt dit onderzocht?” vraagt Berenson. “De baby is meer dan een maand geleden overleden. Waarom is deze informatie niet eerder naar buiten gebracht?”

4.9
14
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *