zo cashen ziekenhuizen op coronapatiënten


In Duitsland en Oostenrijk is het een groot probleem: veel ziekenhuisbedden zijn leeg. Vanwege de coronapandemie worden operaties uitgesteld en bedden vrijgehouden voor mogelijke coronapatiënten.

Blijkbaar zijn er ondanks de pandemie te weinig patiënten, wat de ziekenhuizen financiële schade berokkent. De ziekenhuizen moeten zelfs werktijdverkorting aanvragen voor het personeel. In Duitsland ging het om 400.000 zorgmedewerkers, aldus het Ärzteblatt.

Vorig jaar kwam de Duitse regering met een steunpakket. Voor elk bed dat vrijgehouden werd, kreeg het ziekenhuis 560 euro, berichtte de Ärzte Zeitung. Sinds dit jaar krijgen ziekenhuizen ook vergoedingen voor bezette bedden. Ze krijgen 40 euro voor elke patiënt die in behandeling is en 80 euro voor elke coronapatiënt.

Echt lucratief

Het wordt pas echt lucratief voor ziekenhuizen als patiënten op de IC liggen en zijn aangesloten op een beademingsapparaat. Facturen van het Charité-ziekenhuis in Berlijn laten zien dat ze 6000 euro per dag krijgen voor een geïsoleerde patiënt die op de IC ligt. Als de patiënt aan de beademing ligt, komt daar nog eens 10.000 euro bij.

Ziekenhuizen verdienen het meest als een patiënt korte tijd op de IC ligt. Als een persoon intensieve zorg nodig heeft en aan de beademing ligt, kan het ziekenhuis 10.000 euro per dag in rekening brengen. Als de patiënt aan de hartlongmachine (ECMO) ligt, kan het ziekenhuis voor twee dagen 5276 euro vragen. Daar komt die 80 euro nog bij. Reken maar uit.

[Wochenblick]

4.9
29
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *