Oekraïne weigert vredesoverleg met Rusland, dat legermacht volledig paraat houdt – Xandernieuws


Terwijl Rusland weer een gebaar van
goede wil en vrede maakt, stuurt Oekraïne steeds meer tanks naar de
Donbass, en weigert het een open gesprek met alle betrokken partijen
aan te gaan.

—————————————————————————————————————————————–

Situatie lijkt op Russisch ingrijpen in 2008 tegen Georgische militaire agressie in Zuid Ossetië – STRATCOM commandant: Deel Chinese kernmacht in lanceer gereedheid gebracht – Analist: ‘Absoluut gestoord dat we niet constant over het urgente gevaar van een kernoorlog praten’

—————————————————————————————————————————————–

Media meldden gisteren triomfantelijk het ‘terugtrekken’ van de Russische troepen bij de grens met Oekraïne. In werkelijkheid is daar geen sprake van; delen van het Russische leger werden enkel naar een grotere afstand van de grens verplaatst, waarvan vervolgens beelden aan de internationale media werden overhandigd. In 2008 paste Rusland exact dezelfde tactiek toe tijdens het conflict tussen Georgië en Zuid Ossetië. De ogenschijnlijke terugtrekking van de Russische troepen bleek een val te zijn, waar Georgië graag intrapte met militair ingrijpen in Zuid Ossetië. Vervolgens waren de Russen binnen no-time terug, waarna het Georgische leger zeer snel werden verdreven.

Strategische stap terug, net als in 2008

In de zomer van 2008 haalde de Amerikaanse ‘war hawk’ en Rusland-hater senator John McCain de Georgische president Saakashville persoonlijk over om een aanval op Zuid Ossetië en Abchazië voor te bereiden. Als reactie besloot Rusland om grootschalige militaire ‘oefeningen’ bij de grens met deze gebieden te houden. Na internationale ophef trok Rusland een deel van zijn troepen een stukje terug. Vervolgens viel Georgië alsnog Zuid Ossetië binnen, waarna het slechts 6 uur duurde voordat het Russische 58e leger de grens overstak en de Georgische troepen terugdrong.

Ook nu heeft Rusland eerst zijn spierballen laten zien, en doet het nu op strategische wijze een stapje terug, terwijl het meteen Oekraïne en de partijen in de Donbass uitnodigt om nog voor 27 april over vrede te onderhandelen. Maar het Westerse marionettenregime in Kiev weigert met afgevaardigden uit Donetsk en Luhansk te praten, omdat het dat als een impliciete erkenning opvat.

Dit is overigens al sinds de staatsgreep in 2014, waarna dat regime een oorlog begon tegen de Russisch sprekende bevolking, het geval. Ook wil de huidige president Zelensky pertinent niet naar Moskou om daar te onderhandelen. In lijn hiermee heeft het hoofd van de Oekraïense delegatie, oud-president Leonid Kravchuk, een voorstel om in Minsk over een oplossing te praten, van de hand gewezen.

Buiten het Westen ziet iedereen dat Oekraïne de agressor is

In de Westerse leugenmedia krijgt Rusland ongeacht wat er gebeurt al jaren automatisch van werkelijk alles de schuld, dus deze propagandakanalen kunnen we ook wat dit onderwerp betreft totaal niet serieus meer nemen. De rest van de wereld ziet echter glashelder dat Oekraïne de agressor is en uit is op oorlog, en niet Rusland. Kiev bevestigt dat nota bene zelf door juist extra tanks naar de Donbass te sturen, en gisteren ook nieuwe artillerie beschietingen op Donetsk uit te voeren.

Vergeet bovendien niet dat als de VS en de NAVO blijven dreigen met militair ingrijpen, het Kremlin heel goed beseft dat een oorlog om Oekraïne snel op de Derde Wereldoorlog kan uitlopen, en het in dat geval het beste zelf – voor de meeste onoplettende of ongeïnteresseerde mensen totaal onverwacht – de eerste vernietigend klap kan uitdelen.

In dit verband kan het Russische machtsvertoon van de afgelopen weken ook bedoeld zijn geweest om de aandacht af te leiden. Wellicht is het Russische leger sowieso niet van plan om Oekraïne binnen te vallen, maar treft het voorbereidingen om de strijdkrachten van Kiev met massale raketaanvallen totaal te vernietigen als er inderdaad een oorlog tegen de Donbass wordt begonnen.

Medvedev: ‘Iedere fout stap bedreigt de hele wereld met militair conflict’

De voormalige Russische president en premier Dmitry Medvedev, tegenwoordig vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, onderstreepte gisteren dat ‘iedere foute stap de hele wereld met een militair conflict bedreigt.’ Dit waren ongekend krachtige woorden voor de doorgaans zo timide Medvedev.

Er is inderdaad niet veel meer voor nodig om een grote oorlog tussen Oost en West te ontketenen. Zal het eerste dominosteentje mogelijk omvallen als tijdens het orthodoxe paasweekend op 2 mei een aantal (false flag) aanslagen op kerken in Moskou worden gepleegd, waar Russische inlichtingendiensten nu voor waarschuwen? (1) We schreven onlangs nog dat een grote oorlog mogelijk pas na het orthodoxe paasfeest zal uitbreken.

STRATCOM commandant: China heeft deel kernmacht in gereedheid gebracht

Dat de dreiging van een Derde Wereldoorlog met kernwapens sinds de Cuba crisis niet meer zó groot is geweest, begint her en der langzaam tot de media door te dringen. Analist en auteur Caitlin Johnstone wees gisteren op de recente waarschuwing van US STRATCOM voor het onvoorspelbaar uitbreken van een kernoorlog, en schreef dat dit met afstand het grootste gevaar is waar de mensheid nu mee wordt geconfronteerd.

STRATCOM commandant Charles Richard verklaarde afgelopen dinsdag tegenover het comité Gewapende Strijdkrachten dat ook China een deel van zijn nucleaire arsenaal in lanceer gereedheid heeft gebracht. Johnstone wijst erop dat de VS deze spanningen zelf en doelbewust heeft veroorzaakt door Rusland en China als ‘strategische bedreigingen’ in te schalen, en (enkele jaren geleden) het voeren van een beperkte kernoorlog officieel in de nieuwe militaire strategie opnam. Het Pentagon sluit het eerste gebruik van kernwapens dus niet meer uit, en denkt zo’n oorlog zelfs te kunnen winnen.

‘Absoluut gestoord dat we niet constant over dit urgente gevaar praten’

Voormalig Congreslid en potentiële presidentskandidaat Tulsi Gabbard, die in 2020 op voorhand geen enkele kans maakte omdat ze als enige openlijk af wil van het agressieve militaire Amerikaanse oorlogsimperialisme, verklaarde onlangs op Fox News dat ‘we ons niet kunnen voorstellen hoe kostbaar zo’n oorlog zal zijn,’ omdat honderden miljoenen mensen dan zullen omkomen of ongekend zullen lijden als ze de kernexplosies overleven.

Deze vooruitzichten zijn zo gruwelijk, dat ze vooral voor de verwende doorsnee Westerling, die totaal niet meer gewend is aan moeilijke tijden (de psychotische angst en paniek bij 9 van de 10 mensen om een voor 99,7% ongevaarlijk luchtwegvirus spreekt boekdelen), onmogelijk is voor te stellen dat deze dreiging zeer reëel is, en totaal onverwacht aan alles plotseling een afschuwelijk einde kan komen, zoals Johnstone schrijft: ‘Als u de deur uitgaat en u ziet een paddenstoelwolk aan de horizon, zullen al uw mentale prioriteiten heel snel veranderen.’

Of uw (klein)kinderen spelen vrolijk en onbezorgd in de speeltuin, en dan gebeurt er dit:

‘Geef ons vrede en rust!’

Geen enkele weldenkende burger wil zo’n oorlog, maar die kan er dankzij de ‘psychopathische agenda’s van op macht beluste imperialisten’ desondanks toch komen, is het niet volgende week of volgende maand, dan wel over een paar jaar. ‘De toenemende dreiging van een kernoorlog is de meest urgente kwestie in de wereld, en het is absoluut gestoord dat we het hier niet voortdurend over hebben,’ besluit Johnstone.

Dat doet sommige christenen denken aan de volgende Bijbelse profetie over de laatste dagen:

‘Terwijl zij zeggen (geef ons) vrede en rust’*, overkomt hun, als de weeën een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen.’ (1 Tess. 5:3).

(* Aangepast op basis van de grondtekst, waarin niet noodzakelijk op een bestaande toestand van vrede en rust wordt gewezen, maar op een ‘roep’, een ‘kreet’, een ‘commando’ van het volk om vrede en rust. De toevoeging in Nederlandse vertalingen ‘het is’ staat namelijk NIET in de grondtekst, en is dan ook fout. Het ‘plotselinge verderf’ komt daarom in een tijd dat mensen zullen roepen OM vrede en rust, maar het tegendeel zullen krijgen.

Met een eventueel toekomstig groot vredesverdrag, zoals bepaalde uitleggers beweren, heeft het daarom helemaal niets te maken. Bovendien zegt de vergelijking met een hoogzwangere vrouw dat het een tijd zal zijn waarin velen zullen beseffen dat de ‘bevalling’ op ieder moment kan beginnen. Dit wijst duidelijk op een gespannen situatie, waarbij alleen het moment van de ‘weeën’ als een verrassing komt.)

Xander

(1) Hal Turner
(2) Caitlin Johnstone via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
19-04: Tientallen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen landen in Polen; Russische TV-teams naar Donetsk 17-04: Rusland stelt VS ultimatum: ‘Binnen 6 dagen weg uit Oekraïne, of wij vallen aan’
15-04: Biden roept nationale noodtoestand uit; Russische vloot en leger bereidt zich actief voor op oorlog
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
08-04: Bommenwerpers VS breken koers richting Rusland af, dat 10 kernraketten activeert
05-04: Britse boulevardpers: Binnen maand WO-3; Chinese troepen naar Iran, dat raket presenteert die Berlijn kan raken
03-04: Oekraïense artillerie opent vuur op Luhansk; eerste burgers omgekomen’
01-04: Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio
31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *