De uitbarsting van de vluchtelingencrisis en de wereldwijde druk op vaccinpaspoorten


De uitbarsting van St. Vincent’s La Soufrière (zwavel) heeft een unieke kans geboden om grenzen te verleggen op het gebied van verplicht volksgezondheidsbeleid, met name verplichte vaccinatie, vaccinpaspoorten en het massaal verzamelen van biometrische gegevens.

Door Raul DIEGO

De controverse barstte los op Twitter, zelfs toen de 32.000 meter hoge rookpluim van de Saint Vincent’s  La Soufrière-vulkaan  nog steeds in de lucht opsteeg. De  vuurstorm  op Amerikaanse sociale mediaplatforms over  berichten  dat alleen degenen die tegen COVID-19 zijn gevaccineerd het oostelijke Caribische eiland zouden mogen evacueren, werpt licht op de architecten van de bioveiligheidsstaat die naar Saint Vincent en de Grenadines (SVG) zijn afgedaald om de limieten van verplichte volksgezondheidsprotocollen in het midden van een natuurramp die nu naar verwachting “de laatste maanden ” zal bedragen .

Wereldwijde organisaties, ngo’s en leden van de wetenschappelijke gemeenschap coördineren de noodhulpacties in Saint Vincent. Stroomstoringen , geen  schoon water en aanhoudende vulkaanuitbarstingen hebben delen van het eiland vrijwel onbewoonbaar gemaakt, waardoor Vincentianen die erin zijn geslaagd te ontsnappen in een toestand van quasi-staatloosheid terechtkomen waar noties van mensenrechten en burgerlijke vrijheden kneedbaar worden.

“Vluchtelingen bevinden zich in een positie van volledige kwetsbaarheid”, zegt dr. Diego Garcia Ricci, van de Ibero-Amerikaanse universiteit in Mexico City, in een toespraak tot  MintPress . De hoogleraar constitutioneel recht en gegevensprivacy-expert behandelde enkele van de problemen rond het lot van vluchtelingen, aangezien biometrische gegevens zoals retinale scans, vingerafdrukken en zelfs geslacht een pijler worden van identiteitsdocumentatie en beginnende reisvereisten in de nasleep van de pandemie. “Hoewel biometrie nuttig kan zijn voor identificatiedoeleinden, gebeuren er toch fouten”, waarschuwt Garcia Ricci.

Het grootste risico door deze fouten, misbruik en raciale profilering die voortkomen uit biometrische digitale identiteitssystemen, zijn degenen bij wie de behoefte aan de ‘staat’ onmisbaar wordt gemaakt omdat ze staatloos worden gemaakt. Vrije agenten zonder agentschap zijn hoofddoelen voor wereldwijde entiteiten zoals het VN-vluchtelingenagentschap (UNHCR), dat beweert te spreken voor bijna 80 miljoen  gedwongen ontheemden  .

Vincentianen die het eiland niet kunnen of weigeren te verlaten, worden waarschijnlijk opnieuw geclassificeerd als ” intern ontheemden ” of IDP’s, een ander soort vluchteling zoals gedefinieerd door de UNHCR. Dergelijke classificaties maken deel uit van een uitgebreide structuur van wetten en richtlijnen die zijn verankerd in de archieven van supranationale staatsentiteiten zoals de Europese Commissie en de Verenigde Naties, gebaseerd op het  Verdrag en het Protocol betreffende de status van vluchtelingen , waarin internationale regels zijn vastgelegd voor de behandeling en rechten van vluchtelingen, waarvan het aantal sinds 2012 bijna is verdubbeld, van 45,2 miljoen “ontheemden” tot 79,5 miljoen sinds  de laatste telling .

un

Bron | UNHCR

Economische sancties, de oorlog tegen terreur en andere beleidsmaatregelen die worden opgelegd door de belangen die in New York en Brussel worden vertegenwoordigd, veroorzaken een menselijke tsunami die afkomstig is uit plaatsen als Venezuela en Jemen, om maar twee van de meest opvallende voorbeelden te noemen. Een natuurramp heeft de burgers van Saint Vincent een onmiddellijke vluchtelingenstatus verleend, die zich bij hen voegen naarmate het beginnende bioveiligheidsapparaat zijn greep op grenscontroletechnologie veiligstelt en er aan de horizon op gezondheid gebaseerde digitale identiteitssystemen kunnen worden opgevangen.

Een stappenplan

In het voorjaar van 2018 maakte de Europese Commissie (EC) haar voornemen bekend om een ​​‘vaccinatiekaart / paspoort’ te creëren in een voorstel met de titel ‘Versterkte samenwerking tegen door vaccinatie te voorkomen ziekten’. zoals manieren om terughoudendheid met vaccins aan te pakken en ‘de veiligheid en mogelijke bijwerkingen van verschillende vaccins’.

Een jaar later onthulde de EC een ‘ routekaart ‘ waarin werd voorspeld dat de ‘gemeenschappelijke EU-vaccinatiekaart’ tegen 2021 volledig zou zijn geïmplementeerd. Als gevolg daarvan ligt de EU precies op schema om de eerste regio ter wereld te worden die een volledige volwaardig grensbeleid voor medische kwalificaties voor de 27 lidstaten.

Ursula von der Leyen on Twitter: “#COVAX has now delivered vaccines to 100 countries.This is a real milestone. I’m proud of #TeamEurope’s contribution to this global effort of solidarity.Our common fight against #COVID19 continues, to make sure no one is left behind. pic.twitter.com/Xz9qqkC3aw / Twitter”

COVAX has now delivered vaccines to 100 countries.This is a real milestone. I’m proud of #TeamEurope’s contribution to this global effort of solidarity.Our common fight against #COVID19 continues, to make sure no one is left behind. pic.twitter.com/Xz9qqkC3aw

Nu de 27 lidstaten van de EU op dit traject zijn gestart, hebben toonaangevende ontwikkelaars van gezondheidsreferenties zoals  The Commons Project ,  Pathcheck  en IBM’s  Digital Health Pass  hun eigen club voor beleidsaanbevelingen gevormd, waarbij de bio-informatica en de biowetenschappen een samenhang onder één dak hebben gevonden, gecreëerd door de ID2020 Digital Identity Alliance genaamd de Good Health Pass Collaborative ( GHPC ).

GHPC probeert beleidsbeslissingen te beïnvloeden met betrekking tot de implementatie van de technologie in specifieke situaties bij grenscontrole. Hoewel veel van zijn leden aanmeldingsapps aanbieden voor gebruik buiten deze scenario’s, maakt GHPC duidelijk dat het uitsluitend zijn missie is om de juiste grensbeleidskaders vast te stellen die het rendement voor zijn ‘kernpartners’ maximaliseren bij het ontwikkelen van ‘een interoperabel, vertrouwd raamwerk en ecosysteem voor de uitgifte, het gebruik en het beheer van COVID-19-test- en vaccinatiegegevens voor internationale reizen ”, aldus de GHPC-  whitepaper .

Garcia Ricci beschrijft het probleem. “We weten niet echt hoe ze zullen werken”, stelt hij, eraan toevoegend dat als mechanismen om de toegang aan de grens te controleren, “het beleid met betrekking tot het gebruik ervan nog steeds niet erg duidelijk of gedefinieerd is. Elk land voert zijn eigen beleid. “

Dakota Gruener, uitvoerend directeur van GHPC en  uitvoerend functionaris  voor betrokkenheid van de particuliere sector van Bill Gates ‘GAVI (officieel “Gavi – The Vaccine Alliance”), heeft de taak ervoor te zorgen dat dergelijk beleid past bij de wil van de bredere bioveiligheidsstaat om het risico te overwinnen van “fragmentatie” en houden hun opties open terwijl de slimme infrastructuur die nodig is om op te schalen, aanwezig is.

Gruener sluit zelfs het gebruik van papier in de tussentijd niet uit, en  benadrukt  dat “om waardevol te zijn voor gebruikers, inloggegevens moeten worden geaccepteerd bij het inchecken, bij aankomst door grenscontrolebureaus en meer”, eraan toevoegend dat uiteindelijk een “gemeenschappelijk bestuur framework ”zou de problemen oplossen die worden veroorzaakt door de overmaat aan vaccinatie-apps en -kaarten in ontwikkeling.

Het onderwerp van de koningin

De uitbarsting van La Soufrière (zwavel) heeft een unieke kans geboden om de grenzen op te zoeken op het gebied van verplicht volksgezondheidsbeleid, dat de premier van Saint Vincent, Ralph Gonsalves, het initiatief had genomen om te beginnen met de implementatie in maart, door   verplichte vaccinaties te bestellen voor de exploitanten van minibussen van het eiland. en het oproepen van leraren om de prik te krijgen in een radio-  interview  de dag voordat de vulkanische ramp toesloeg.

Verplichte vaccinatieprotocollen  zijn nu uitgebreid voor iedereen die het eiland wil  verlaten  , waarbij wordt gebroken met standaardprocedures die de bewijslast van statusverificatie bij de haven van binnenkomst leggen. Gonsalves  vaardigde de richtlijn uit  tijdens een persconferentie de dag voor de uitbarsting en riep op tot verplichte vaccinaties voor degenen die in de buurt van de vulkaan wonen. In februari ondertekende Gonsalves een  noodwetgeving  die het gebruik van het Oxford-AstraZeneca-vaccin samen met Pfizer’s, Johnson & Johnson’s, Moderna’s en drie anderen toestond.

De  eerste lading  vaccins arriveerde slechts twee dagen voor de vulkaanuitbarsting, met dank aan COVAX – een wereldwijd consortium dat vaccins distribueert in zuidelijke landen, bestaande uit de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI); GAVI gefinancierd door Bill & Melinda Gates; UNICEF; de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO); en zijn kredietvehikel, de Pan American Health Organization (PAHO), die een doorlopend fonds beheert  dat bestaat  uit meer dan 200 donorpartners om vaccins voor COVAX te kopen.

Ongeveer 24.000 doses van het  zeer problematische  AstraZeneca-vaccin kwamen in het Caribische land aan als onderdeel van een grotere vaccinatiedistributie in de regio door COVAX, die   in maart begon met de levering van 728.000 doses aan vijf landen in de regio. Het zogenaamde “Oxford” -vaccin is   in veel landen stopgezet vanwege ernstige  bloedstollingsproblemen , die in sommige gevallen tot de dood hebben geleid.

Vanwege hun pas ontdekte vluchtelingenstatus hebben Vincentianen weinig bescherming tegen de noodmaatregelen die momenteel worden opgelegd door hun premier, die een onderwerp is van de Kroon  onder  de vertegenwoordiger van de koningin, gouverneur-generaal Susan Dougan.

Vis in een vat

Het verband tussen Big Pharma, Big Tech en de nationale veiligheidsstaat wordt onthuld in de gezondheidsreferentiesector, waar grote spelers uit elke sector en hun partners de verschillende taken uitvoeren die nodig zijn om de biosecuritystaat op te bouwen. Het vaccineren van zelfs de helft van de 80 miljoen gedwongen ontheemden die worden beschermd door het officiële handvest van de UNHCR, het verzamelen van hun biometrische gegevens en het creëren van digitale identiteitskaarten of apps om die gegevens op te slaan en op te halen, zou een belangrijke stap in die richting zijn.

De UNHCR heeft de rol op zich genomen van een  diplomatieke outreach-operatie  namens COVAX om landen te overtuigen vluchtelingen op te nemen in hun nationale inentingsstrategieën. Servië ,  Nepal  en  Rwanda  behoren tot de landen die asielzoekers en vluchtelingen hebben ingeënt als resultaat van de campagnes van UNHCR, waarin vaccinatie van vluchtelingen tegen COVID-19 wordt aangeprezen als “sleutel” tot het beëindigen van de pandemie.

Ondertussen bouwt Northrop Grumman de grootste biometrische en biografische database van buitenlanders en burgers in de VS, het Biometrische Identificatie Transnational Migration Alert Program of BITMAP, zoals  gerapporteerd  door  MintPress  in maart. BITMAP wordt beheerd door Immigration and Customs Enforcement (ICE) in 14 landen, waaronder de drie Centraal-Amerikaanse landen waarvan de drugsoorlogvluchtelingen momenteel de grens overstromen. BITMAP is slechts een van de vele  biometrische vangstoperaties  gericht op vluchtelingen.

“De extractie van elk type biometrische gegevens vormt een inbreuk op uw privacy”, legt Garcia Ricci uit, eraan toevoegend dat, hoewel dergelijke inbreuken niet noodzakelijkerwijs verboden zijn, ze niet “willekeurig of illegaal mogen zijn. Met andere woorden, er moet een wettelijke basis zijn voor het verzamelen van dergelijke gegevens en de juridische basis zelf moet een legitiem doel nastreven. “

Het is onduidelijk of de doelstellingen van de kernpartners van het GHPC, zoals Mastercard, passen in dit juridische kader. De creditcardgigant werkt samen met de UNHCR en technologiebedrijven, die ook deel uitmaken van GHPC, om hun nieuwe biometrische identiteitskaarten te testen op vluchtelingenpopulaties zoals de Rohingya. Beschreven als meest ambitieuze project ID2020’s nog, GHPC is gericht op “het leveren van een wereldwijde, interoperabele gezondheid pas systeem kan alleen gebeuren als we bij elkaar komen op een manier die voldoet aan de behoeften van alle betrokkenen,”  beweert  Ajay Bhalla, voorzitter van Cyber & Intelligence op MasterCard.

Ann Cavoukian, uitvoerend directeur van het Global Privacy & Security by Design Center, doet zich voor als de waakhond van de organisatie, maar lijkt al vroeg te hebben gecapituleerd voor het idee van gezondheidspaspoorten, waar ze naar eigen zeggen persoonlijk tegen is. Echter, “na te hebben erkend dat ze zullen worden gebruikt”, zoals ze  vertelde  Biometrische Update , geeft Cavoukian toe dat “biometrische technologie waarschijnlijk een noodzakelijk onderdeel van Good Health Passes lijkt te zijn om de geloofsbrieven aan het individu te binden.”

Mensen ‘binden’ aan inloggegevens kan problematisch zijn. Garcia Ricci legt het evenredigheidsbeginsel bloot in de kwestie van het verzamelen van biometrische gegevens, daarbij verwijzend naar vingerafdrukken, die “een biometrische marker zijn die is gebruikt om mensen te identificeren en waarvan kan worden gezegd dat deze een adequaat niveau van evenredigheid vertoont”, in termen van invasiviteit.

Maar wat gebeurt er, vraagt ​​hij, “wanneer de Verenigde Staten of een ander land” de grens overschrijdt van inkt op de vingers naar DNA-extractie? “Dat is waar de vragen rijzen over legitieme doeleinden”, stelt Garcia Ricci, “aangezien DNA de meest intieme informatie over een mens bevat en kan worden gebruikt om vele andere soorten informatie af te leiden, zoals een neiging tot bepaalde ziekten of genetische defecten.

“Hoewel biometrie nuttig kan zijn voor identificatiedoeleinden,” vervolgt hij, “gebeuren er fouten en we moeten waakzaam zijn om ervoor te zorgen dat eventuele fouten die kunnen leiden tot de verkeerde identificatie van een persoon door middel van foutieve biometrische gegevens, in het systeem kunnen worden gecorrigeerd. . “

Als het Global Privacy & Security by Design Center de aangewezen beschermer van burgerlijke vrijheden en mensenrechten is bij het aanbreken van vaccinpaspoorten, wekt een nadere blik op de organisatie niet veel vertrouwen. In de raad van bestuur zit niemand minder dan de voormalige Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Michael Chertoff, die ook lid is van de  adviesraad  van Carbyne – een cyberveiligheidsbedrijf dat  banden heeft  met de beruchte Israëlische mensenrechtenschendingen Unit 8200. Carbyne ook heeft directe zakelijke banden met Peter Thiel, die zijn eigen bedrijf voor gezondheidsgegevensbeheer en pre-crime analytics runt, Palantir genaamd, en sinds 2013 een gezamenlijk onderzoekscentrum heeft met Carbyne in Israël.

Ondanks haar twijfelachtige allianties is Cavoukian ervan overtuigd dat haar “goedkeuring” van de Global Health Pass en gezondheidsreferenties in het algemeen de vrees van voorstanders van privacy en gegevensintegriteit zal wegnemen. In maart drong de nieuw opgerichte non-profitorganisatie er bij het Witte Huis op aan om “officiële richtlijnen vast te stellen voor de ontwikkeling en inzet van gezondheidspassen” in een brief die werd ondertekend door zijn 80 ondertekenaars.

Vluchtelingen zijn als het ware de ‘first-to-market’ voor de digitale identificatiekaarten met biometrische kenmerken. Maar nu de zogenaamde vaccinpaspoorten en soortgelijke apps voor gezondheidsgegevens steeds dichter bij de realiteit komen voor reguliere, reeds gedocumenteerde burgers, moet het duidelijk zijn voor degenen die verder willen kijken dan de façade van de volksgezondheid dat de implementatie van de bioveiligheidsstaat een feit is. slechts een deel van een langetermijnproject bedoeld om de wereldeconomie te hervormen om op data te draaien.

Vroege waarschuwing

Vincentianen werden relatief ruim gewaarschuwd nadat wetenschappers van het Seismic Research Center van de University of the West Indies ( UWI-SRC )  op 8 april om 3 uur ‘s ochtends een telefoontje hadden gepleegd  naar het kantoor van de premier om ambtenaren te waarschuwen voor een aanstaande vulkanische gebeurtenis.

Het eiland stond sinds december 2020 onder een ” Orange Level ” -waarschuwing . Het kleurgecodeerde volgsysteem voor vulkanische activiteit wordt  beheerd  door het regionale Caribbean Disaster Emergency Management Agency ( CDMEA ), met het hoofdkantoor in Barbados, met gegevens verstrekt door de UWI-SRC in afstemming met de National Emergency Management Organization (NEMO).

NEMO ontstond  in 2002 , een jaar nadat USAID een workshop organiseerde   aan de University of the West Indies (UWI) over vulkanische en seismische gevaren in de oostelijke Caraïben, die de ‘Volcanic Hazard Atlas’ produceerde, ontworpen ‘om een ​​essentiële blauwdruk te geven voor planners en overheidsfunctionarissen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de economische infrastructuur van Oost-Caribische eilanden. “

Het oorspronkelijke Early Warning System (EWS) -project werd gefinancierd door Brussel via het bureau van het directoraat-generaal Civiele bescherming en humanitaire hulp van de EU en haar financieringsinstrument voor Europese civiele bescherming en humanitaire hulpoperaties (ECHO). Oorspronkelijke programmapartners  in Saint Vincent waren onder meer de Pan American Health Organization (PAHO / WHO) en het Rode Kruis.

De vulkanoloog

Op 7 april, dezelfde dag dat COVAX de eerste batch vaccins aan Saint Vincent afleverde,  verscheen er een  artikel in de  Hawaii Tribune Herald  waarin een “nieuwe”  studie werd  gepresenteerd om de impact van toekomstige vulkaanuitbarstingen te voorspellen. Onder leiding van prof. Bruce F. Houghton van de Universiteit van Hawaï in Manoa, stelden de onderzoekers dat de schade veroorzaakt door vulkaanuitbarstingen ‘weken’ van tevoren voorspeld kon worden door een zorgvuldige analyse van de geologische ‘handtekeningen’ van de lavastroom.

Door censusgegevens te vergelijken met de mediane kosten van land- en gezinsinkomen in drie gebieden in de lavagevarenzones van Hawaï, combineert Houghton economische indicatoren met kaarten van geologische verstoringen veroorzaakt door de Kilauea-gebeurtenis van 2018 om te produceren wat in wezen een financiële projectietool vermomd als een wetenschappelijk artikel.

Houghton’s  idee  om schade door vulkaanuitbarstingen te verminderen, is om de bevolkingsgroei in lava-gevarenzones te beteugelen. De Malthusiaanse focus is opvallend en wordt misschien stilzwijgend toegegeven door de auteur zelf toen hij ervoor koos om de woorden “sociaal dilemma” op te nemen als onderdeel van de titel van de studie.

Hoewel het werk van Houghton aantoont dat seismische sporen en lavastromen voldoende verzengende gegevens achterlaten om een ​​gedetailleerde analyse van de sociale en economische implicaties van een vulkanische gebeurtenis mogelijk te maken, kan die informatie al dan niet helpen om daadwerkelijke schade door een vulkanische gebeurtenis te voorkomen. uitbarsting. Maar het zal prima voldoen aan de behoeften van vertegenwoordigers van de Wereldbank en het IMF, die studies als deze vaak in hun leren aktetas dragen als ze het nieuwste schuldfinancieringsplan pitchen aan een “ontwikkelingsland”, zoals Saint Vincent.

De bankiers

Terwijl de Covid-crisis woedde in de zomer van 2020, werd SVG-premier Gonsalves  geconfronteerd  via een Facebook-bericht waarin hij heel duidelijk verklaarde dat hij financiering had verkregen van de Wereldbank voor de bouw van “een modern acuut verwijzingsziekenhuis met 140 bedden. ” Nadat ze hadden ontkend dat hij ooit zo’n bewering had gedaan, sloegen politieke tegenstanders in op de man die Saint Vincent en de Grenadines bijna de helft van zijn onafhankelijke bestaan ​​heeft geregeerd.

“De Wereldbank adviseert dat de financiering die ze hebben verstrekt alleen voor het ontwerp is”, wierp Gonsalves zijn critici tegen en beweerde dat de wereldwijde financieringsorganisatie “geen geld verstrekte voor de bouw van dat ziekenhuis.” De kwestie blijft in handen van zijn minister van Financiën, Camillo Gonsalves – ook zijn zoon.

Het is een terugkerend spel in heel Latijns-Amerika en de Caraïben wanneer internationale consortia die schulden afhandelen, zoals de Wereldbank, regeringen in de regio benaderen om allerlei infrastructuurprojecten voor te stellen, die ze aanbieden om te financieren en vervolgens de buitenlandse aannemers betalen om te bouwen terwijl ze rente innen. en vergoedingen van de belastingbetalers van het doelland in opstellingen die het mogelijk maken dat wezens zoals Gonsalves alle eer krijgen.

Het noodwaarschuwingssysteem (EWS) van Saint Vincent was een van dit soort projecten die door grote buitenlandse instanties zoals de UNDP en de EG naar de kust van de “exotische” Caribische eilandnatie werden gebracht. De eerste vulkaanuitbarsting van de “Sulphur” sinds het jaar dat SVG in 1979 ophield een koninklijke kolonie te zijn, bood een zeldzame kans om recente wijzigingen in de EWS op de proef te stellen.

New York, Brussel en ngo’s hebben hun advies gegeven over crisisbeheersing van de bevolking en andere op SDG gebaseerde aanbevelingen om het systeem te upgraden na een 18 maanden durende herbeoordeling, uitgevoerd door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) en partners, in overeenstemming met zijn  Strategisch plan 2018-2021  om “landen te helpen de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling te verwezenlijken.”

De resulterende rapporten identificeerden fouten en voorgestelde corrigerende maatregelen, evenals meerdere wijzigingen en toevoegingen aan het systeem zelf. Enkele details zijn uiteengezet in “Roadmap to Strengthening Multi-Hazard Early Warning Systems for Saint Vincent & the Grenadines”,  gepubliceerd  in 2018. Het rapport richt zich sterk op gender-gedifferentieerde risicoanalyse en het creëren van databases voor dit doel.

Rampsimulaties worden ook aangemoedigd in het rapport en, ondanks een schamele begrotingstoewijzing van $ 40.000 dollar, kwam de implementatie van NIEUWS op gang met workshops die werden georganiseerd door het Bureau voor rampenrisicovermindering van de Verenigde Naties (UNDRR) en de National Emergency Management Organization (NEMO), om volgens  NEMO-directeur Michelle Forbes de integratie van “genderoverwegingen” in alle aspecten van de EWS verzekeren  .

De vraag waar al dit geslacht en alle andere dergelijke biometrische gegevens die tijdens het project zijn verzameld naartoe gaat en wie toegang zal hebben tot die databases, wordt niet rechtstreeks behandeld in de materialen die door MintPress worden onderzocht  . De meeste landen hebben wetten die bepalen wie toegang heeft tot privégegevens, maar, zoals Garcia Ricci uitlegde:

Zelfs binnen de nationale wetgeving inzake gegevensprivacy zijn bepaalde vormen van samenwerking tussen landen doorgaans verankerd in de wetgeving zelf. Dit is wat bekend staat als gegevensoverdracht en verplicht nationale staten om de gegevens met andere landen te delen in gevallen waarin dit nodig wordt geacht. “

De huidige gegevensprivacywetten van SVG zijn opgesteld door veel van dezelfde wereldwijde organisaties die in de voorgaande paragrafen zijn aangehaald, die  workshops  en seminars organiseerden die uiteindelijk zouden leiden tot de harmonisatie van ICT-beleid, wetgeving en regelgevende procedures in het Caribisch gebied  HIPCAR , bestuurd door de Caribische gemeenschap CARICOM en afgedwongen door het Oost-Caribische Hooggerechtshof.

UNDRR Caribbean Advisor Maria Kontro verduidelijkt het gebruik van al deze gegevens door het in haar bewoordingen te kaderen: “Elke dollar die wordt geïnvesteerd in risicovermindering en preventie kan tot wel 15 dollar besparen op herstel na een ramp”  , zei Kontro  tijdens een consultatie- en trainingssessie. voor gender en kwetsbaar in systemen voor vroegtijdige waarschuwing in SVG in 2019.

Zwarte Cariben

Vincentianen komen uit een lange rij mensen die gedwongen zijn zich te hervestigen, te verhuizen en te ontsnappen. Bijna  zeven tiende  van de bevolking van het eiland stamt rechtstreeks af van West-Afrikaanse slaven. Vóór hun aankomst voerden de inheemse Ciboney, Arawak en Caribs generaties lang een langdurige oorlog tegen de West-Europese indringers en vonden ze een gemeenschappelijke basis met zelfbevrijde Afrikanen.

Eeuwen later moeten Vincentianen een beroep doen op de kracht van hun onder dwang ontheemde en tot slaaf gemaakte voorouders om een ​​nieuwe koloniale aanval op hun vrijheid te doorstaan, aangezien ze zich plotseling in een de facto proeftuin bevinden voor  verplichte vaccinatieprocedures  , gezondheidsstatusdocumentatie en pandemische evacuatieprotocollen.

Een VN-woordvoerder  heeft verklaard  dat de uitbarstende crisis “meer dan zes maanden zal duren” en verwacht dat deze zich zal uitstrekken tot Barbados, Antigua en Barbuda. De meeste Vincentianen kiezen ervoor om dicht bij huis te blijven en af ​​te zien van het nog onzekere scenario van evacuatie, dat een injectie vereist die hen toch zou kunnen doden.

Hoe dan ook, Vincentianen staan ​​in het oog van de bioveiligheidsstorm die de wereld doorkruist op zoek naar gemakkelijke gegevens die kunnen worden aangesloten op het ontluikende   speelgoed van de markt voor menselijk kapitaal . De kansen om te ontsnappen aan de oprukkende gezondheidstoezicht en datamining-operaties die momenteel over de hele wereld plaatsvinden, worden kleiner.

Maar – net als het Nederlandse slavenschip dat in 1635 voor de kust van Saint Vincent zonk en honderden Afrikanen bevrijdde die aan land zwommen en nieuwe gezinnen stichtten bij de inheemse Cariben – wordt het lot van deze nieuwe vorm van digitale dienstbaarheid voorafschaduwd door de veerkracht. van de Saint Vincentianen.

“Ze zeiden dat ze thuis wilden blijven”, zei Gonsalves  tegen  de  BBC . “Ik ben in verschillende kampen geweest en dat is de boodschap.”

mintpressnews.com

Comments

comments

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *