‘Vaccinpaspoort is niet tijdelijk en heeft niets met corona te maken, trap er niet in’


De Europese Unie wil een zogeheten digital green certificate gaan verstrekken aan Europese burgers. Als je dit groene certificaat laat zien tijdens je reis, dus op het vliegveld of aan de grens, mag je zonder probleem doorreizen.

Je kunt zo’n certificaat krijgen door je te laten vaccineren tegen corona of als je voor je reis negatief bent getest op corona. De groene reiscertificaten zijn naar verwachting zo rond juni beschikbaar.

Trap er niet in

D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld maakt op social media alvast reclame voor de groene pas. “Met het digital green certificate kunnen we in Europa weer vrij reizen deze zomer, met vaccinatie of negatieve test,” schrijft ze.

Freelance journalist Arno Wellens reageert: “Het vaccinpaspoort is in 2019 bedacht door de Europese Commissie. In 2020 zijn we zonder deze gruwel, maar met beperkingen op vakantie gegaan en in 2022 moet iedereen geprikt zijn, exit corona. Deze maatregel is niet ‘tijdelijk’ en heeft niets met corona te maken. Trap er niet in.”

Routekaart

De Europese Commissie publiceerde begin 2019 een routekaart waarin de plannen rond een dergelijk vaccinatiepaspoort zijn uitgewerkt. Deze routekaart vermeldt dat de commissie in 2022 een vaccinatiepaspoort aan Europese burgers zal uitgeven.

Na publicatie van de routekaart werd een Global Vaccination Summit gehouden, georganiseerd door de Europese Commissie en de WHO. Deze top vond enkele maanden voor de corona-uitbraak plaats. Onder de aanwezigen waren Nanette Cocero van Pfizer, Seth Berkley van Gavi, The Vaccine Alliance en Joe Cerrell van de Bill & Melinda Gates Foundation.

4.9
51
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *