US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog – Xandernieuws


—————————————————————————————————————————————–

Westen maakte fatale fout aan te nemen dat Rusland pas tot het laatst zal wachten met het inzetten van kernwapens

—————————————————————————————————————————————–

Het Strategische Commando van de VS (USSTRATCOM) heeft een review gepubliceerd waarin staat dat nu officieel rekening wordt gehouden met het onvoorspelbaar uitbreken van een kernoorlog. ‘Het spectrum van conflicten is vandaag niet lineair noch voorspelbaar. We moeten rekening houden met de mogelijkheid dat een conflict leidt tot omstandigheden die een tegenstander heel snel ertoe kan brengen om kernwapens te gebruiken als hun minst slechte oplossing.’ Waar de VS echter géén rekening mee houdt is dat Rusland het verloop van een eventuele conventionele oorlog niet zal afwachten, maar kernwapens wel eens preventief kan gaan inzetten.

Absurd genoeg lijkt de NAVO er nog steeds vanuit te gaan dat Rusland een oorlog niet kan winnen. Daarbij wordt de grote denkfout gemaakt dat de Russen eerst zullen proberen om met conventionele middelen een Westerse aanval af te slaan, en pas als ze die strijd dreigen te verliezen, naar kernwapens zullen grijpen.

Deze militaire doctrine is overduidelijk gebaseerd op een combinatie van mateloze arrogantie over de in realiteit niet meer bestaande militaire suprematie, en totaal onbegrip van de denkwijze van Russen (en ook Chinezen). Toch was president Vladimir Putin enkele jaren geleden heel duidelijk toen hij tijdens een persconferentie vertelde dat hij vroeger op straat één ding had geleerd, namelijk dat als je in een hoek bent gedreven en een gevecht onvermijdelijk is geworden, je zelf het beste de eerste klap kunt uitdelen.

De automatische aanname van de Westerse oorlogshitsers in Washington, Brussel en Berlijn dat Rusland het volgens ‘onze regels’ zal spelen, en pas op het allerlaatst naar de nucleaire optie zal grijpen, is even stompzinnig als fataal. Op het moment dat de NAVO op serieuze wijze betrokken raakt bij het conflict in Oekraïne en aanstalten maakt om militair op te treden, zal Rusland NIET wachten totdat het wordt aangevallen, maar zelf als eerste preventief keihard met kernwapens toeslaan. Dat zal een slopende conventionele oorlog op voorhand zinloos maken, en maakt bovendien een Russische overwinning veel waarschijnlijker.

Honderdduizenden troepen tegenover elkaar

Oekraïne heeft zo’n 110.000 troepen bij Luhansk en Donetsk (de Donbass) samengetrokken, plus nog eens 450 tanks en 800 stuks artillerie. De NAVO heeft in de landen rondom Oekraïne nog eens 40.000 man klaarstaan. De VS is vorige week begonnen met het transporteren van tanks, gevechtsvliegtuigen en ander materieel richting het toekomstige strijdtoneel.

Daar tegenover staan over een front van 1000 kilometer lengte zo’n 150.000 tot 200.000 Russische troepen, 1300 tanks, 1300 stuks artillerie, 380 meervoudige raketwerpers, 300 gevechtsvliegtuigen en -bommenwerpers, 3700 drones, 280 helikopters, 26 schepen en 4000+ pantservoertuigen. Die werden overigens pas naar het front verplaatst toen Oekraïne tienduizenden soldaten naar de Donbass stuurde, en president Zelensky een document ondertekende waarmee hij bevel gaf tot de verovering van de De Krim, wat een bijna expliciete oorlogsverklaring aan het adres van Rusland was.

Het moge duidelijk zijn dat het Kremlin, na jaren van ijzeren geduld en talloze pogingen tot verzoening – die keer op keer door het Westen werden afgewezen-, eindelijk een grens heeft getrokken. Het zal geen afstand doen van De Krim, zal niet toestaan dat Oekraïne weer een oorlog begint tegen de Russische burgers in de Donbass, en zal ook niet accepteren dat de NordStream II gaspijpleiding naar Duitsland niet wordt voltooid. De Amerikanen hopen met hun zo kenmerkende chantage-politiek Rusland zo van zijn inkomsten te beroven, en de Europeanen te verplichten hun veel duurdere LNG te kopen.

Komt het tot een oorlog, dan zal Oekraïne geen schijn van kans maken tegen Rusland. Alleen als de NAVO en de VS vervolgens besluiten om in geen geval tussenbeide te komen, zal een Derde Wereldoorlog nog voorkomen kunnen worden.

Westen gedraagt zich ‘als manische kerstman aan de drugs’

Rusland proberen te treffen met nog meer sancties heeft eerder helemaal niets uitgehaald. Ten eerste is de Russische economie gewoon door blijven groeien, en ten tweede heeft het de Russen en Chinezen dichter naar elkaar toegedreven. Het hoofd van de Russische staatstelevisie, Margarita Simonyan, vergeleek het Westerse, door Amerika geleide gedrag dan ook met ‘een soort manische kerstman die aan de antidepressiva of de drugs is.’ (1)

Ons probleem is dat wij het zijn die door die ‘manische kerstmannen’ richting de afgrond worden gevoerd, is het niet door een Derde Wereldoorlog, dan wel door het vaccinatie- en klimaatbeleid. Het zou daarom wel eens zo kunnen zijn dat ze in Kremlin en Beijing tot de conclusie zijn gekomen dat de leiders in de Westerse hoofdsteden compleet hun verstand hebben verloren, en met hun imperialistische, oorlogszuchtige politiek en megalomane ideeën over een ‘Great Reset’ en een autoritaire wereldregering een bedreiging zijn gaan vormen voor het voortbestaan van de hele mensheid.

 

Xander

(1) Hal Turner

Zie ook o.a.:

20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
19-04: Tientallen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen landen in Polen; Russische TV-teams naar Donetsk 17-04: Rusland stelt VS ultimatum: ‘Binnen 6 dagen weg uit Oekraïne, of wij vallen aan’
15-04: Biden roept nationale noodtoestand uit; Russische vloot en leger bereidt zich actief voor op oorlog
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
08-04: Bommenwerpers VS breken koers richting Rusland af, dat 10 kernraketten activeert
05-04: Britse boulevardpers: Binnen maand WO-3; Chinese troepen naar Iran, dat raket presenteert die Berlijn kan raken
03-04: ‘Oekraïense artillerie opent vuur op Luhansk; eerste burgers omgekomen’
01-04: Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio
31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: ‘Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: ‘Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *