Massa-vaccinatiecentrum sluit deuren nadat slechts 58 mensen komen opdagen


Veruit de meeste leraren uit de Franse stad Nice hebben de coronaprik van AstraZeneca geweigerd. Slechts 58 van de 3000 leraren die in aanmerking kwamen voor het vaccin maakten een afspraak. Ook politieagenten en andere ‘risicogroepen’ kregen een uitnodiging. De vaccins werden afgelopen weekend toegediend in een massa-vaccinatiecentrum in het Palais des Expositions in Nice.

Het centrum moest op zaterdag al na vier uur de deuren sluiten omdat er bijna niemand kwam opdagen. Er waren slechts 58 afspraken ingeboekt. Het centrum zou in eerste instantie op een later moment heropenen, maar dat is niet gebeurd.

98 procent weigert

Dit betekent dat slechts twee procent van de leraren een afspraak heeft gemaakt. Mensen maakten bovendien onmiddellijk rechtsomkeert toen ze te horen kregen dat ze het AstraZeneca-vaccin zouden krijgen.

Fransen staan erg sceptisch tegenover het coronavaccin. Uit een peiling bleek afgelopen maand dat 61 procent van de mensen van mening is dat de AstraZeneca-prik ‘onveilig’ is. De Fransen hebben geen vertrouwen in het vaccin, terwijl gezondheidsautoriteiten en de Europese medicijnwaakhond EMA beweren ‘dat de voordelen opwegen tegen de risico’s’.

Het vaccinatiecentrum in Nice is maandag wel weer opengegaan en biedt nu vooral de prikken van Pfizer en Moderna aan, in de hoop meer mensen te trekken. Veel inwoners van de stad geloven er niet meer in. Ondanks een stijging van het aantal ‘besmettingen’ en de lockdown blijven de vaccinatiecentra in Nice nagenoeg leeg.

Denemarken wil vaccins naar armere landen sturen

Denemarken is helemaal gestopt met AstraZeneca omdat de prik te gevaarlijk is bevonden. De Deense gezondheidsautoriteit kijkt nu of de vaccins naar armere landen gestuurd kunnen worden.

Het vaccin kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder bloedproppen, bloedingen en een laag aantal bloedplaatjes. Tientallen Denen eisen een schadevergoeding vanwege de bijwerkingen, ook na het Pfizer-vaccin.

[Daily Mail]

4.9
47
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *