Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’


Ten noorden van de Verenigde Staten is een politiestaat verrezen. De autoriteiten van de Canadese provincie Ontario hebben de politie verregaande bevoegdheden gegeven om de nieuwe lockdownwetten te handhaven. De politie mag individuen en automobilisten aanspreken en vragen waarom ze hun woning hebben verlaten.

De nieuwe maatregelen zijn aangekondigd door de overheid van premier Doug Ford ‘om de verspreiding van corona tegen te gaan’. Mensen die niet meewerken, krijgen een boete van minimaal 750 dollar.

Onderstaande fragmenten uit de persconferentie zijn zeer verontrustend. Kijk naar de gezichten terwijl ze deze machtsgreep proberen te rechtvaardigen. George Orwell zou ze er zo uitpikken. Ontario is nu officieel een politiestaat, twittert CanAditude:

Niet de manier

De politie van Ontario en lokale autoriteiten zijn op zijn zachtst gezegd niet erg enthousiast over deze nieuwe maatregelen. Meerdere politieregio’s hebben al laten weten dat ze mensen niet willekeurig zullen aanspreken. Het gaat om de regio’s Waterloo, Peterborough, Guelph, London en Ottawa.

Burgemeester van Toronto John Tory sprak zijn zorgen uit over de nieuwe politiebevoegdheden. Hij twitterde dat hij ze nauwkeurig zal bestuderen. Burgemeester van Mississauga Bonnie Crombie zei ‘dat dit niet de manier is om het virus onder controle te krijgen’.

[Zero Hedge via American Thinker]

4.4
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *