‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’


Toen premier Mark Rutte het vonnis van de Haagse rechtbank tegen de avondklok de nek omdraaide, besloot Ghislen Nysten op te stappen als VVD-fractievoorzitter in de gemeente Beek.

In onderstaand filmpje zegt hij dat vrijwel ons hele dagelijkse leven wordt gebaseerd op wat een klein clubje wetenschappers vindt. “Ik noem het geen wetenschap wat daar gebeurt. Wetenschap is in essentie op basis van bronnen en onderzoek een conclusie trekken en andere wetenschappers in de gelegenheid stellen om kritiek te uiten op die bevindingen. Dat zie ik niet gebeuren,” aldus Nysten.

Hij voegt toe dat Rutte en De Jonge zich verschuilen achter de adviezen van het OMT en daarmee ons hele leven bepalen. “Mogen wij ’s avonds nog naar buiten? Mogen wij onze kinderen nog naar school sturen? Moeten wij een mondkapje op? Moeten wij ons laten vaccineren? Moeten wij ons laten testen? Mogen wij nog naar winkels? Vrijwel ons hele dagelijkse leven wordt op dit moment bepaald door een heel klein select clubje. En dat vind ik heel akelig.”

Vrijwel alles wordt kapotgemaakt

Het kabinetsbeleid zit hem al veel langer dwars. Hij zegt dat Rutte met een atoombom op kakkerlakken schiet. “Het huidige beleid maakt alles kapot: de economie, de normale wereld, het leven van de jeugd. Er ontstaat een verloren generatie, kinderen in arme landen sterven van de honger, er worden 40.000 kinderen mishandeld thuis. Vrijwel alles wordt kapotgemaakt, behalve het virus.”

Hij heeft ook felle kritiek op coronaminister De Jonge. Die ondermijnt volgens hem de democratie en rechtsstaat door mensen die geen vaccin willen nemen te demoniseren en weg te zetten als ‘viruswappies’. Nysten zegt zelf niet van plan te zijn om zich te laten vaccineren en vindt dat hij zich daar niet voor hoeft te verantwoorden. “Daarvoor zijn grondrechten.”4.7
53
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *