hoofd Deens medicijnagentschap valt flauw bij aankondiging prikstop AstraZeneca


Het hoofd van het Deense geneesmiddelenagentschap, Tanja Erichsen, is flauwgevallen tijdens een persconferentie waarin werd aangekondigd dat Denemarken definitief stopt met vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Denemarken is op 11 maart gestopt met prikken met AstraZeneca nadat bij een aantal gevaccineerden ernstige bijwerkingen waren ontstaan. Sommige mensen zijn overleden. Het land gaat voorlopig ook nog niet starten met het vaccineren met het Janssen-vaccin. Ook daar zijn meldingen over ernstige bijwerkingen.

Harde smak

Terwijl directeur van de Deense gezondheidsautoriteit Soren Brostrom de beslissing aankondigde, viel Erichsen met een harde smak op de grond, waarna er paniek uitbrak. Brostrom en andere aanwezigen snelden naar haar toe om te kijken hoe het met haar ging.

Denemarken laste in maart als eerste land ter wereld een prikpauze voor het AstraZeneca-vaccin in. Veel landen, waaronder Nederland, volgden. Denemarken is ook het eerste land ter wereld dat definitief stopt met AstraZeneca. Door de beslissing loopt het Deense vaccinatieprogramma naar verwachting enkele weken vertraging op.

[RT]

4.5
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *