Duitsland gaat weer een andere lockdown afdwingen, Merkel zal de controle overnemen van federale staten om dit te doen


De president van het Duitse Robert Koch Instituut heeft opgeroepen tot een nieuwe lockdown van twee tot vier weken om een ​​einde te maken aan een derde Covid-19-golf daar, aangezien bondskanselier Angela Merkel van plan is om in het hele land uniforme beperkingen op te leggen.

“Elke dag dat we niets doen, verliezen we levens”, zei prof. Wieler, voorzitter van het Robert Koch Institute – een Duitse federale overheidsinstantie en onderzoeksinstituut verantwoordelijk voor ziektebestrijding en -preventie – tijdens een wekelijkse persconferentie.

Ondertussen is bondskanselier Merkel van plan om de controle over te nemen van federale staten om lockdown-beperkingen in het hele land op te leggen. De woordvoerster van de Duitse regering, Ulrike Demmer, zei dat de federale regering van plan is om volgende week nieuwe wetgeving aan te nemen om uniforme beperkingen voor het coronavirus in het hele land op te leggen.

“Duitsland zit midden in een derde golf, dus de federale regering en de staten zijn overeengekomen om aan de nationale wetgeving toe te voegen”, zei Demmer tegen de media.

Duitsland heeft een federaal systeem, wat betekent dat elk van zijn 16 staten zijn eigen Covid-19-regels opstelt. De bijeenkomst met staatsleiders om de coronavirusregels te herzien die gepland stond voor 12 april is geannuleerd.

Dit volgt op Merkels opmerkingen eerder deze week ten gunste van een korte en scherpe lockdown in het hele land om de toenemende druk op het nationale gezondheidssysteem te verlichten.

Ulrike Demmer zei woensdag tegen verslaggevers dat Merkel de voorkeur gaf aan “een korte, nationale lockdown”, eraan toevoegend dat “elke oproep voor een korte, uniforme lockdown juist is”.

Duitsland bevindt zich sinds november in een of andere vorm van lockdown, maar worstelt met het beteugelen van een recente piek in zaken die verband houden met de zogenaamde Britse variant. Het Robert Koch Institute zegt dat het aantal bevestigde gevallen van coronavirus donderdag op één dag is gestegen tot bijna 25.500, wat ongeveer 3.000 meer was dan de week ervoor, maar voegt eraan toe dat de cijfers mogelijk worden beïnvloed door het lange paasweekend.

Duitsland is van plan bilaterale gesprekken te voeren met Rusland over mogelijke leveringen van het Sputnik V Covid-19-vaccin als de prik wordt goedgekeurd door de Europese Unie. Minister van Volksgezondheid Jens Spahn zei dat Berlijn met Moskou zou bespreken wanneer en welke hoeveelheden van het vaccin kunnen worden afgeleverd.

Bronnen: Reuters

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *