bijna 40 procent van de mariniers weigert het COVID-19-vaccin


Van alle mariniers die tot nu toe injecties zijn aangeboden, zegt 38,9 procent nee.

Volgens een nieuw rapport weigeren bijna 40 procent van de Amerikaanse mariniers de vaccinaties tegen COVID-19.

Ongeveer 75.500 mariniers hebben vaccinaties ontvangen, meldde CNN vrijdag. Maar 48.000 andere mariniers hebben de shots afgewezen. Dat betekent dat van alle mariniers die tot nu toe het vaccin aangeboden hebben gekregen, 38,9 procent nee zegt.

Nog eens 102.000 mariniers hebben nog geen vaccins gekregen.

Deze statistieken zijn zelfs nog grimmiger dan berichten uit februari die suggereren dat in totaal ongeveer een derde van het militair personeel weigert zich te laten vaccineren.

Destijds zei generaal-majoor Jeff Taliaferro van de luchtmacht, de vice-directeur operaties van de Joint Staff, tegen een congrespanel dat soldaten onderwijs nodig hebben “om hen te helpen de voordelen te begrijpen” van het vaccin.

Volgens Military.com waren er op 9 april 273.503 gevallen van COVID-19 binnen het ministerie van Defensie.

Meer dan 100.000 mariniers hebben nog geen COVID-vaccins gekregen.

Een deel van de reden dat de dalingspercentages zo hoog zijn onder servicemedewerkers, is dat vaccinaties voor COVID-19 nog niet verplicht zijn, en degenen die het vaccin weigeren, kunnen nog steeds worden ingezet.

“We hebben het afgelopen jaar al aangetoond dat we volledig in staat zijn om in een COVID-omgeving te werken”, zei Taliaferro in februari.

In een verklaring aan CNN zei de woordvoerster van het Korps Mariniers, kolonel Kelly Frushour, dat ze zich concentreerden op “het opbouwen van vertrouwen in vaccins” onder het personeel.

“We begrijpen volledig dat de brede acceptatie van het COVID-19-vaccin ons de beste manier biedt om de pandemie te verslaan.”

Bronnen: New York Post

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *