Het nieuwe begin is bewust zijn – Martin Vrijland


Na de gebeurtenissen in mijn leven van de afgelopen weken en de liefde die op mijn pad kwam (toelichting), borrelde het al een tijdje om nog eens te schrijven over bewustzijn. In mijn boeken en mijn artikelen heb ik mij vooral gericht op praktische analyse van de situatie waarin we ons bevinden en het masterscript, inclusief het einddoel van dat script. Veel belangrijker is echter de ontdekking dat we volledig vertrouwen kunnen hebben en alle angst af moeten werpen.

Als we de essentie van onze realiteit eenmaal doorzien, en we vergelijken het met het verhaal van de Playstation speler en het poppetje op het scherm, dan is de film trilogie ‘The Matrix’ misschien wel nog steeds het meest sprekende voorbeeld. Wie heeft meer overzicht op het spel en wie neemt de beste beslissingen? Het super intelligente AI poppetje “op het scherm” (de mens avatar) of de originele speler?

Nu wekt die filmtrilogie The Matrix eigenlijk een verwrongen beeld op waarbij er een strijd is tussen de matrix- wereld en de ontkoppelden die zich in Zion bevinden, terwijl mijns inziens je weldegelijk uit de reïncarnatiecyclus van het terugkeren (na de great reset) in de simulatie kunt ontkomen door echt je originele JIJ te herkennen; je originele bewustzijn. Die originele “speler” bevindt zich in de originele scheppingslaag, daar waar het huidige universum slechts een virussysteem (een marginale kopie van het origineel) is.

Iedereen die de film Inception uit 2010 gezien heeft, kan zich wellicht een voorstelling maken van hoe je in simulatielaag binnen simulatielaag kunt verliezen als de simulaties zo levensecht zijn dat je je met die valse realiteit gaat identificeren, omdat die zo levensecht lijkt.

Mocht u nu denken dat dat allemaal onmogelijk is, denk dan eens aan wat Elon Musk en zijn Neuralink reeds doet met zijn breinimplant chip en die duizenden nanodraadjes.

Als je middels een augmented reality of virtual reality alle zintuigelijke waarneming in het brein kunt prikkelen en een 3D realiteit kunt realiseren die levensecht lijkt op de wereld waarin je je nu bevindt (inclusief, geur, tast, smaak, gehoor, enzovoort) dan kun je het effect van die film Inception realiseren en gaan mensen zich identificeren met een realiteit die mogelijk vals is, maar die zo levensecht lijkt dat je het onderscheid niet meer maakt.

Mijn stelling is dat er voldoende aanleiding is om te beseffen dat deze huidige realiteit dan ook reeds vals is (zie boek).

Op spirit niveau (op bewustzijnsniveau) kun je “medespelers uit de originele laag” in deze valse realiteit vinden en dat is wat ik bijvoorbeeld nu ervaar in de liefde (toelichting). Dat heeft vooral geleid tot dat besef dat het onmogelijke mogelijk gebleken is, omdat het extern aangestuurd werd.

De spelmasters van deze valse realiteit, zijn maar op 1 ding uit en dat is: de originele spelers zo druk afleiden en in angst drukken, dat ze vergeten dat ze hier met een missie zijn en zich volledig met deze valse realiteit gaan identificeren.

Als we, zoals ik de afgelopen weken ervaren heb, echter bewijs vinden van aansturing vanuit dat “originele speler” level, dan moeten we dergelijke ervaringen aanwenden om ons te blijven realiseren dat de problemen in dit spel niet op spelniveau opgelost worden. Dat is als tipp-ex op het scherm smeren. De echte invloed en de echte verandering, is die die gecoördineerd wordt door het originele veld: door je originele bewustzijn.

Zodra u en ik vanuit dat originele bewustzijn naar de wereld en al haar gebeurtenissen gaan kijken, is het alsof we via onze lichaamsavatar meekijken in deze game, terwijl we ons gelijktijdig beseffen dat we de originele spelers zijn. Wij zijn de originele programmeurs van het originele universum.

Dan gaan we ons ook beseffen dat wij (het denken en handelen van ons poppetje in het spel) niet kunnen sturen als we ons in deze Inception laag laten drukken en ons identificeren met wat zich hier afspeelt, maar dat we alleen maar correct kunnen sturen vanuit het originele programmeurszijn.

Dit virus-systeem, deze virus Inception-laag en alle poppetjes die controle over u proberen uit te oefenen, verliezen daarmee alle autoriteit over u.

Zodra we vanuit dat bewustzijn gaan leven en gaan luisteren naar de originele speler, transformeren dingen zonder dat we er keiharde inspanning voor moeten leveren. Die originele speler is die stem die nog ergens diep in ons schuilt. Laten we daar weer naar leren luisteren en laten we besluiten ons niet te laten meeslepen in de Trumanshow realiteit, de matrix, deze Inception-laag die soms zo levensecht lijkt. Remember who you are!

Bron linkvermeldingen: rt.comSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *