ook nadat 80% gevaccineerd is, gaan we niet terug naar normaal


Even een coronaprik halen en we kunnen met z’n allen weer terug naar normaal. Toch? Gaat niet gebeuren, zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Over de langere termijn zei hij dat het coronavirus niet meer weggaat. Ook niet als het grootste deel van de bevolking is gevaccineerd.

“Het coronavirus is onder ons, gaat niet weg, zal terugkomen bij mensen die niet gevaccineerd zijn om wat voor reden dan ook, maar het kan ook zo zijn bij mensen die wel gevaccineerd zijn, maar minder goed beschermd,” aldus Kuipers.

‘Nieuw ziektebeeld’

Volgens hem kunnen er ook mutanten onze kant op komen, waar de vaccinaties minder goed tegen beschermen. “Dat zijn allemaal mogelijkheden waar we rekening mee moeten houden. Dat betekent niet dat op het moment dat wij 60 procent of 80 procent van de bevolking gevaccineerd hebben, zeggen: en nu is alles weer normaal.”

“Covid zal ook dan echt wel weer terugkomen,” zei Kuipers. “Hopelijk niet op hetzelfde niveau. Hopelijk niet opnieuw met 750 mensen op de IC. Maar er zullen zeker patiënten komen.” Hij sprak van een ‘nieuw ziektebeeld’ dat een plaats opneemt in de Nederlandse zorgwereld.

Labrat

Eerst moesten we de curve afvlakken. Toen keken we niet meer naar de sterftecijfers, maar naar de ziekenhuisopnames. Het vaccin zou de redding zijn. Vaccineren en terug naar normaal. We keken niet meer naar ziekenhuisopnames, maar naar besmettingen. Eén prik was niet genoeg, we zouden twee prikken krijgen. We keken vervolgens niet meer naar besmettingen, maar naar mutanten.

Sommige mensen bleken nog een derde prik nodig te hebben. De avondklok zou als eerste worden afgeschaft, maar geldt nog steeds. En nu zegt Kuipers dus dat we zelfs niet teruggaan naar normaal als 80 procent is ingeënt. Er gaan al stemmen op om ieder jaar te vaccineren tegen corona, net als bij de griep.

Podcastmaker Jorn Luka:

0
0
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *