Huid van man ‘bladderde’ af als gevolg van een negatieve reactie op het Johnson & Johnson Covid-vaccin


Een man uit Virginia leed aan een zeldzame reactie op een COVID-19-vaccin waardoor een pijnlijke uitslag zich over zijn hele lichaam verspreidde en de huid losliet, aldus artsen.

Richard Terrell, 74, uit Goochland begon vier dagen na ontvangst van het eenmalige Johnson & Johnson-vaccin vreemde symptomen te krijgen, meldde nieuwszender WRIC.

“Ik begon een beetje ongemak te voelen in mijn oksel en een paar dagen later begon ik een jeukende uitslag te krijgen, en daarna begon ik op te zwellen en werd mijn huid rood”, zei Terrell tegen de nieuwszender.

Maar al snel bedekte de uitslag zijn hele lichaam, zei Terrell.

‘Het ging allemaal zo snel. Mijn huid bladderde af,’ zei Terrell tegen de outlet.

“Het was stekend, branderig en jeukend. Telkens wanneer ik mijn armen of benen boog, zoals de binnenkant van mijn knie, was het erg pijnlijk waar de huid gezwollen was en tegen zichzelf aan wreef”, vervolgde hij.

Hij ging naar de eerste hulp van het ziekenhuis, waar doktoren vaststelden dat hij een bijwerking op het vaccin had gehad, meldde WRIC.

“We sloten alle virale infecties uit, we sloten COVID-19 zelf uit, we zorgden ervoor dat zijn nieren en lever in orde waren, en uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het vaccin dat hij had gekregen de oorzaak was,” vertelde  Dr. Fnu Nutan aan de nieuwszender.

Ze zei dat de medische episode levensbedreigend had kunnen zijn als ze niet werd behandeld.

“De huid is het grootste orgaan in het lichaam, en als het net als de zijne ontstoken raakt, kun je veel vocht en elektrolyten verliezen”, zei Nutan tegen de outlet.

Toch benadrukte Nutan dat dergelijke reacties uiterst zeldzaam zijn.

“Als je kijkt naar het risico op bijwerkingen van het vaccin, is het echt heel laag”, zei ze. ‘We hebben helemaal geen grote bezorgdheid gezien. Ik ben een groot voorstander van het vaccin.’

Bronnen: New York Post

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *