Ben ik nou zo slim of zijn jullie zo dom? België wil het groeiende vaccinoverschot van Europa – CommonSenseTV


Wie kan na het lezen van deze berichtgeving nog de zin ¨de overheid heeft het beste met u voor¨ uit zijn of haar strot krijgen? Reacties van het O zo trotse Vlaamse volk op onderstaande berichtgeving waren o.a.

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

……………. etc. etc.

Niets dus.

Ja één heeft het geprobeerd vanaf het begin, Jeff Hoeyberghs. Maar deze had al een deken van controverse over zich heen en bleek een gemakkelijk doelwit voor de Media om hem vanaf het begin al de mond te snoeren en als Joker weg te zetten.

Schaap afbeeldingen, beelden en stockfoto's - iStock

Is dit de plaatsvervanger van De Leeuw van Vlaanderen?

België heeft het farmaceutische bedrijf AstraZeneca om de overtollige vaccindoses gevraagd uit de landen die de prikken van het bedrijf tijdelijk hebben uitgesteld vanwege recente zorgen over mogelijke bijwerkingen.

In de afgelopen dagen hebben een aantal Europese landen aangekondigd dat ze de AstraZeneca-vaccinaties tijdelijk stopzetten na meldingen van bloedstolling, wat betekent dat ze hun doses momenteel niet gebruiken.

“Ik heb AstraZeneca gecontacteerd en gevraagd of het mogelijk is om gebruik te maken van de extra’s, als die er zijn”, zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke woensdag in het Vlaams Parlement . “Als we ze kunnen krijgen, zullen we ze in onze strategie gebruiken.”

Wouter Beke | Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoede

Wouter Beke.

Hoeveel extra doses dat zouden zijn, of hoe ze precies de vaccinatiecampagne in Vlaanderen of België zouden kunnen beïnvloeden, is niet duidelijk, vertelde Beke’s woordvoerder Carmen De Rudder aan The Brussels Times.

“We hebben interesse getoond en hebben navraag gedaan naar de zendingen die normaal naar andere landen zouden gaan, maar zullen niet worden gebruikt nu die vaccinaties zijn onderbroken”, voegde ze eraan toe. “Het was een belangrijk signaal.”

De landen die hun vaccinaties hebben stopgezet, bouwen voorraad op, maar sinds België doorgaat met vaccineren, zou het land volgens Beke goed gebruik kunnen maken van die extra ladingen.

“Ik heb vernomen dat ze ons verzoek onderzoeken en dat ze morgen wachten op het bericht van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA),” zei Beke. “Ik denk dat een aantal landen op de pauzeknop hebben gedrukt, maar willen zo snel mogelijk herstarten.”

Ten minste 15 Europese landen, waaronder de Belgische buren Frankrijk, Nederland en Duitsland, hebben de vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin de afgelopen dagen opgeschort, na meldingen van patiënten met bloedstolsels.

België kondigde echter aan het advies van de EMA , die momenteel het vaccin onderzoekt, te zullen blijven volgen , maar verklaarde dat “de voordelen groter zijn dan de risico’s” terwijl het onderzoek loopt.

I'm stupid | Sauropod Vertebra Picture of the Week

Tot dusver is er geen oorzakelijk verband tussen het vaccin en bloedstolsels gevonden, en het Belgische gezondheidsagentschap (FAGG) stelde dat “de incidentie van trombo-embolische voorvallen bij gevaccineerde mensen over het algemeen niet hoger lijkt te zijn dan bij de algemene bevolking.”

Ondertussen en “voorlopig” blijft de Wereldgezondheidsorganisatie ook vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin aanbevelen.

De EMA zal naar verwachting donderdag in een nieuw advies nadere toelichting geven over het vaccin.

Te midden van toenemende bezorgdheid over mogelijke bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin, heeft de Belgische taskforce duidelijk gemaakt dat het verschuiven van uw vaccinatieafspraak naar een latere datum niet zal veranderen welke injectie u krijgt.

Toen het nieuws bekend werd dat Denemarken en een paar andere landen het gebruik van het AstraZeneca-vaccin stopzetten vanwege bezorgdheid over mogelijke bloedstolsels, zagen vaccinatiecentra in heel België een toename van het aantal afspraken dat werd geannuleerd door mensen die bang waren voor een AstraZeneca-injectie.

“Het type vaccin dat u krijgt, wordt echter van tevoren vastgelegd, dus u kunt het type vaccin niet wijzigen door uw afspraak te verzetten”, bevestigt Gudrun Briat, woordvoerder van de taskforce, aan The Brussels Times.

Mensen die een AstraZeneca-injectie zouden krijgen en hun afspraak verzetten in de hoop op een later tijdstip een ander vaccin te krijgen, zullen volgens haar nog steeds met AstraZeneca worden gevaccineerd op hun nieuwe afspraak.

“Bovendien zullen mensen die de vaccinatie helemaal weigeren, niet opnieuw worden uitgenodigd en komen ze niet langer in aanmerking voor vaccinatie tijdens de campagne”, voegde een persbericht van de taskforce eraan toe.

Ondertussen hebben Italië, Frankrijk en Duitsland ook aangekondigd dat ze de AstraZeneca-vaccinaties tijdelijk zouden schorsen, maar na een spoedvergadering van de Hoge Gezondheidsraad en de federale minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, blijft België de mening van het EMA volgen dat ‘ de voordelen opwegen tegen de risico’s. 

“Het zou onverantwoord zijn om onze vaccinatiecampagne in deze fase te onderbreken, gezien de huidige cijfers”, vertelde Vandenbroucke aan de VRT na de vergadering.

Terwijl de EMA maandagmiddag bevestigde dat het vaccin toegediend kan blijven worden terwijl het onderzoek loopt, kondigde het ook een buitengewone vergadering aan op donderdag 18 maart om te overwegen of er al dan niet verdere maatregelen moeten worden genomen.

Als het Agentschap op basis van nieuwe onderzoeksgegevens toch een ander standpunt over het vaccin inneemt, zal België dat advies opvolgen, blijkt uit een persbericht van de Hoge Gezondheidsraad.

“Het is echter nog te vroeg om te zeggen wat de exacte impact van een gewijzigde aanbeveling op de Belgische strategie zou zijn”, benadrukte Briat van de vaccinatietaakgroep, eraan toevoegend dat het ook nog niet duidelijk is wat dit zou betekenen voor mensen die hun afspraken uit angst voor het AstraZeneca-vaccin.

“We wachten nog steeds op meer informatie en onderzoeken wat de impact zou kunnen zijn op de vaccinatiestrategie van België”, zei ze. “Maar voorlopig verandert er nog niets.”

 

4.5
6
Stemmen

Artikelbeoordeling

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *