‘Mensen als Marion Koopmans zijn gevaarlijker dan corona’


Viroloog Marion Koopmans zei onlangs in de podcast Virusfeiten dat we moeten onderzoeken wat het effect zou zijn van het vaccineren van kinderen tegen corona.

“Als je het volle effect zou willen bereiken, moeten we ook gaan kijken naar de mogelijkheid van het vaccineren van oudere kinderen,” zei Koopmans. “Vooral bij middelbare schoolkinderen lijkt het effect van het virus vergelijkbaar met dat bij volwassenen. In die leeftijdsgroep zie je relatief veel positieve gevallen. We moeten dus onderzoeken of het zinvol zou zijn om hen ook in te enten.”

Gevaarlijker dan corona

Als blijkt dat vaccins ook een dempend effect hebben op de verspreiding van het virus is dat volgens haar een belangrijk nieuw argument om te vaccineren. “Als we door het vaccineren van jongeren vanaf 12 jaar kunnen bijdragen aan dat dempend effect, moeten we dit echt serieus gaan overwegen,” vindt Koopmans.

Haar uitspraken leiden tot felle reacties op social media. Zo twittert journalist Eric van de Beek: “Corona is zeker geen onschuldig griepje. Maar ik begin te geloven dat dit soort mensen gevaarlijker zijn dan corona.”

Misplaatste bagatellisering

Koopmans haalde zich eergisteren de woede van veel mensen op de hals nadat ze op Twitter het risico op bloedstolsels na vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca relativeerde. Ze zei dat de kans op trombose na dit vaccin tussen de kans op overlijden door een hondenbeet en de kans op overlijden door bliksem ligt.

Kamerlid Fleur Agema (PVV) haalde fel uit: “Kom op zeg! Vaccins zijn niet per definitie veilig. Dit soort kansberekeningen zijn een misplaatste bagatellisering. Onderzoek naar bijwerkingen is buitengewoon verstandig.”

4.8
44
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *