‘Vaccins zijn niet per definitie veilig!’


Marion Koopmans relativeert op Twitter het risico op bloedstolsels na vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca. “Oké, even opgezocht: kans op trombose na AstraZeneca-vaccinatie zit tussen kans op overlijden door een aanval door een hond en kans op overlijden door bliksem in,” citeren de media haar.

Ze linkte naar een onderzoek van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) waaruit zou blijken dat trombose in 0,02 procent van de gevallen voorkomt. Gisteren werd besloten tijdelijk geen mensen onder de 60 de prik te geven na meldingen over ernstige bijwerkingen, waaronder sterfgevallen.

Buitengewoon verstandig

Koopmans krijgt bakken kritiek over zich heen. “Er sterven jonge gezonde vrouwen. In Duitsland zeven. Die zouden nog leven als ze op hun immuunsysteem vertrouwd hadden. De kans op sterfte onder 70 is 0,05 procent en is laatstelijk nog omlaag bijgesteld. Stop met bagatelliseren,” reageert gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Ook politici laten van zich horen. “Kom op zeg! Wat zegt u tegen de kinderen die door het Mexicaanse griepvaccin (Pandemrix) narcolepsie kregen?!” twittert Kamerlid Fleur Agema (PVV), die enkele dagen geleden voor de vijfde keer werd beëdigd. “Vaccins zijn niet per definitie veilig. Dit soort kansberekeningen zijn een misplaatste bagatellisering! Onderzoek naar de bijwerkingen is buitengewoon verstandig.”

Meer onderzoek

Begin dit jaar maakte Koopmans deel uit van een onderzoeksteam dat in Wuhan onderzoek deed naar de oorsprong van het coronavirus. Ze zei na afloop dat het ‘extreem onwaarschijnlijk’ is dat het virus uit het lab komt.

Afgelopen week zei de WHO echter dat er ‘meer onderzoek moet worden gedaan’ naar de mogelijkheid dat het coronavirus is ontsnapt uit een Chinees laboratorium. De organisatie wil daarvoor een onderzoeksteam samenstellen, zei WHO-baas Tedros.

4.9
50
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *