‘Oekraïense artillerie opent vuur op Luhansk; eerste burgers omgekomen’ – Xandernieuws


—————————————————————————————————————————————–

Defender 2021: Duizenden Amerikaanse en NAVO troepen in Europa simuleren oorlog tegen Rusland – Agressieve taal van Kiev kan als openlijke oorlogsverklaring worden opgevat

—————————————————————————————————————————————–

Gisterenavond laat heeft het Oekraïense leger het vuur geopend op Luhansk. Bij zware artillerie beschietingen zijn een onbekend aantal burgers omgekomen. Ook zijn MLRS raketwerpers en in Turkije gemaakte drones gebruikt. Pro-Russische milities in Luhansk hebben het vuur beantwoord. Bij Donetsk staat het Oekraïense leger eveneens klaar voor een offensief. In de buurt van Horlivka zijn eveneens zware gevechten gemeld (6). Rusland heeft de NAVO gewaarschuwd om Oekraïne niet militair te hulp te schieten, omdat dan ‘een beangstigende escalatie’ dreigt (7)(8). De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Zelensky echter beloofd hem bij te zullen staan tegen ‘de Russische agressie’, en het land ‘nooit in de steek te laten’.

De stafchef van het Oekraïense leger kondigde enkele dagen geleden aan dat de pro-Russische separatisten in de Donbass met een kolossale aanval zullen worden vernietigd. Daarop zou de doorgaans zo bedachtzame Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov hebben gereageerd dat iedere poging om opnieuw een oorlog te beginnen op de verwoesting van Oekraïne kan uitlopen. Deze scherpe reactie kan vooralsnog niet bevestigd worden, maar is aannemelijk.

Agressieve taal van Kiev kan als openlijke oorlogsverklaring worden opgevat

Oekraïne uitte de afgelopen week, zoals al jaren vaak het geval is, weer de nodige beschuldigingen over ‘provocaties’ aan het adres van de separatisten en Moskou. Het Kremlin reageerde dat de verplaatsing van troepen en materieel richting de grenzen enkel bedoeld is ter bescherming van de eigen veiligheid, en voor niemand een bedreiging vormt. Dat werd natuurlijk benadrukt met de oorlogsretoriek van het Westerse marionettenregime in Kiev in het achterhoofd, dat het conflict in de Donbass eerdere deze week uitriep tot ‘een internationale oorlog’ met ‘Oekraïne en Rusland als deelnemers’.

Dat zou in het Kremlin als een openlijke oorlogsverklaring kunnen worden opgevat. Oekraïne zal dat alleen hebben aangedurfd als het zich verzekerd weet van de militaire steun van de VS en de NAVO. Het Amerikaanse Europese Commando (EUCOM) heeft het dreigingsniveau in Europa al opgeschaald tot ‘een potentieel op handen zijnde crisis’ (10). Mocht Oekraïne dus inderdaad een oorlog beginnen, en mochten de VS en/of de NAVO besluiten om militaire bijstand te verlenen, zoals Joe Biden nu beloofd heeft, dan kan het conflict dat erop volgt wel eens op de Derde Wereldoorlog uitlopen, die het overwegend nog altijd onbenullige publiek in Europa en Amerika volkomen zal overvallen.

Zo’n 28.000 troepen, honderden vliegtuigen en schepen, en enkele duizenden stuks materieel uit de VS en 25 NAVO bondgenoten en partners nemen op dit moment deel aan de jaarlijks terugkerende militaire oefening ‘Defender Europe’, die voor het eerst ook de maritieme routes naar Noord Afrika en het Midden Oosten omvat.

De officiële verklaring van de NAVO maakt geen melding dat de ‘vijand’ waartegen ‘geoefend’ wordt Rusland is, maar niemand twijfelt eraan dat dit zo is (9), en zeker niet de Russen. Mikhail Sheremet, parlementariër van de De Krim, ziet hierin ‘het agressieve karakter van de NAVO bevestigd’, en waarschuwt de alliantie nog eens heel goed naar de geschiedenis te kijken alvorens er een oorlog tegen Rusland wordt gestart. (11)

De nieuwe brug over de Straat van Kerch naar De Krim zou nu zijn afgesloten en tot militaire zone zijn verklaard, wat aangeeft dat Moskou serieus rekening houdt met het uitbreken van een oorlog. (4).

Veel marine activiteit rond constructiezone Nordstream II

Volgens een bericht van onbekende inlichtingenbronnen zou op de Baltische Zee een marineschip de zone binnengedrongen waar de laatste hand wordt gelegd aan de Nordstream II gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland, die voor 95% gereed is. De Amerikaanse conservatieve radiopresentator Hal Turner schrijft dat dit mogelijk werd gedaan om de werkzaamheden te saboteren, maar dat kan volgens mij niet kloppen. De foto die hij plaatst is namelijk niet van een ongemarkeerd schip en een onderzeeër, zoals hij denkt, maar van één Duits fregat, dat daar dus legitiem aan het patrouilleren was: (3)

Wel is het Nordstream II projectleider Andrei Minim opgevallen dat er meer (Westerse) marineschepen en vliegtuigen rond en boven de constructiezone actief zijn, en sommige acties van deze schepen ‘vaak duidelijk provocatief’ zijn. Op 28 maart dook een ongeïdentificeerde onderzeeër op minder dan een mijl van de pijpleiding op, waardoor deze volgens Minim beschadigd had kunnen worden (5).

Op een video is te zien hoe een Poolse vissersboot zelfs een pijpleggerschip ramt. Mogelijk was het een ongeluk, want het bootje is te klein om het enorme vaartuig echt te beschadigen. Desondanks lijkt opzet waarschijnlijk. Wellicht was dit inderdaad een soort waarschuwing of provocatie om de werkzaamheden aan de pijpleiding te laten stoppen. (2)

Amerikaans gangstergedrag

De Verenigde Staten zijn fel tegenstander van Nordstream II, en hebben zelfs al sancties tegen betrokken bedrijven aangekondigd. De Amerikanen willen dat Europa hun veel duurde LNG koopt, en proberen nauwere economische en vriendschappelijke banden tussen Rusland en Europa uit alle macht te saboteren. Deze schaamteloze chantage door Washington kan puur gangstergedrag worden genoemd, verricht door een totaal ontspoorde natie die zich overduidelijk onkwetsbaar en onaantastbaar acht. Het is zelfs als internationaal terrorisme te classificeren.

Hetzelfde geldt voor de illegale Westerse militaire operaties in en tegen Syrië, en het feit dat de VS daar al vele jaren iedere maand voor tientallen miljoenen dollars olie steelt.

Het kan daarom niet vreemd worden gevonden dat het Kremlin, na jaren geprobeerd te hebben bij de Westerse leiders enige realiteitszin en hernieuwde bereidheid tot vreedzame samenwerking en werkzame oplossingen bij te brengen, heeft geconstateerd dat Amerika en Europa voor hun eigen belangen en agenda’s opzettelijk een grote oorlog willen ontketenen.

Oekraïne is al jaren Joe Bidens project

Als vicepresident van Obama maakte de vorig jaar na een opzichtige verkiezingenstaatsgreep aan de macht gekomen Democraat Joe Biden van Oekraïne al zijn persoonlijke ‘pet project’. Zo verklaarde hij al een paar uur na de MH17 ramp in 2014 dat Rusland schuldig was, waarmee ieder onafhankelijk onderzoek op voorhand werd afgekapt. Alles wat er daarna aan onderzoek werd verricht was slechts schijn, bedoeld om Bidens verordonneerde uitkomst te presenteren, wat dan ook gebeurde. Tevens schepte Biden er later openlijk over op dat hij Oekraïne had gechanteerd om een fraude onderzoek naar zijn zoon, die bij een groot Oekraïense energiebedrijf werkte, te stoppen.

Nu dreigt de Atlantische groep die ‘poster boy’ Biden het Witte Huis in heeft gerommeld daadwerkelijk de destijds door Hillary Clinton al aangekondigde oorlog tegen Rusland te willen veroorzaken. Een oorlog die door niet één weldenkende burger in de VS, Europa en Rusland wordt gewild, maar de laatste keer dat in Washington, Brussel, Berlijn, Londen, Rome, Parijs en ook Den Haag onze belangen en wensen op de eerste plaats kwamen of daar zelfs maar rekening mee werd gehouden, kan ik me niet eens meer herinneren.

Hoeveel Westerlingen houden rekening met een verblindende witte flits?

We hebben al vaak benadrukt dat het Westen een gruwelijke misrekening lijkt te maken door ervan uit te gaan dat Rusland zich niet met kernwapens zal durven verdedigen. Omdat de Russen echter beseffen dat ze een langdurig conflict met conventionele middelen vermoedelijk niet kunnen winnen*, zouden ze, indien te veel getergd en te zeer bedreigd, wel eens plotsklaps verwoestend kunnen uithalen.

(* Al hebben ze van onze F-35’s weinig te vrezen…)

Er is er nog steeds tijd voor diplomatie en de-escalatie, al vraagt Turner zich vertwijfeld af ‘hoeveel Amerikanen aan de oostkust van de VS ook maar enig idee hebben dat ze wel eens een verblindende witte flits kunnen gaan zien omdat de regering Biden een oorlog in Oost Europa is begonnen?’

Hoeveel Nederlanders zullen er zelfs ooit maar een seconde over hebben nagedacht dat in het uiterste geval van zo’n oorlog ook Den Haag, gezien de onvoorwaardelijke steun die daar altijd is verleend aan de criminele en verwoestende Amerikaanse oorlogen, wel eens als een legitiem doelwit kan worden gezien? Om het over het MH17 schijntribunaal, waarin Rusland sowieso moest worden veroordeeld en een wagonlading bewijs van het tegendeel werd genegeerd, nog maar niet te hebben. Dat schaamteloze fakeproces zal het Kremlin namelijk niet zomaar vergeten.

 

Xander

(1) Hal Turner
(2) Hal Turner
(3) Warship-pics.blogspot
(4) Hal Turner
(5) TASS
(6) Hal Turner
(7) Reuters via Zero Hedge
(8) TASS
(9) Global Research
(10) Zero Hedge
(11) Ria Novosti

Zie ook o.a.:

01-04: Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio
31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: ‘Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: ‘Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *