China streeft ernaar hele stad binnen 5 dagen na uitbraak te vaccineren – 300.000 mensen


Een Chinese grensstad, getroffen door een nieuwe uitbraak van COVID-19, begon op vrijdag (2 april) aan een vijfdaagse rit om de hele bevolking van 300.000 mensen te vaccineren.

Staatszender CCTV toonde mensen in de rij om zich te laten vaccineren in Ruili, waar sinds dinsdag 16 gevallen zijn bevestigd. Twaalf van hen zijn Chinees en de andere vier hebben de nationaliteit van Myanmar, dat over de grens ligt.

Een ambtenaar van de gemeentelijke Communistische Partij vertelde CCTV de vorige dag dat 159.000 doses vaccin in de stad waren aangekomen.

Televisiebeelden lieten lege straten zien toen ambtenaren mensen opdracht gaven om in quarantaine te gaan en niet-essentiële bedrijven te sluiten. De stad heeft ook gezegd dat het de controles rond de poreuze grens zou verscherpen om te proberen te voorkomen dat iemand illegaal vanuit Myanmar oversteekt.

China heeft de lokale overdracht van COVID-19 grotendeels uitgeroeid en implementeert snel strikte maatregelen wanneer er een nieuw cluster ontstaat.

Dit is de eerste keer dat China heeft geprobeerd een hele stad te vaccineren als reactie op een nieuwe uitbraak. De stap komt terwijl de regering een landelijke vaccinatiecampagne opvoert.

Bronnen: Channel News Asia

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *