geen lockdowns meer, behandel corona als griep


Lockdowns zijn waarschijnlijk niet meer nodig nu Groot-Brittannië leert om het coronavirus te behandelen als de griep. Dat heeft professor Chris Whitty, de belangrijkste gezondheidsadviseur van de Britse regering, gezegd tijdens een webinar.

De Britse Jaap van Dissel zei dat er in een zwaar griepjaar tot wel 25.000 mensen sterven zonder dat iemand het doorheeft. Hij voegde toe dat we moeten accepteren dat sommige mensen aan corona zullen sterven, schrijft de Daily Telegraph.

Niemand had iets in de gaten

Professor Whitty zei dat de overheid alleen ‘aan de noodrem zal trekken’ als er een gevaarlijke variant opduikt, waartegen mensen geen immuniteit hebben. “Corona gaat niet weg,” zei hij, toevoegende dat het beleid rationeel moet zijn.

“Elk jaar sterven er tussen de 7000 en 9000 mensen aan griep, vooral ouderen, en om de paar jaar heb je een zwaar griepjaar waarin 20.000 tot 25.000 eraan sterven. Dat gebeurde drie jaar geleden voor het laatst en niemand had iets in de gaten.”

Volwaardig leven

“Het is duidelijk dat we corona op een gegeven moment op dezelfde manier moeten behandelen als de griep,” benadrukte hij. “Maatregelen zoals het sluiten van scholen en universiteiten of een bezoekverbod voor verpleeghuizen zorgen ervoor dat mensen geen ‘volwaardig leven’ kunnen leiden,” aldus Whitty.

Op de vraag van professor Simon Wessely van King’s College London of lockdowns ingesteld zullen worden als het aantal gevallen stijgt, antwoordde hij: “Nee, dat denk ik niet.”

[Telegraph]

4.9
48
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *