Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingsbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio – Xandernieuws


Russische
luchtlandingstroepen (afbeelding: (5)).

—————————————————————————————————————————————–

Italië zet Russische diplomaten uit vanwege ‘extreem ernstige’ spionage – NAVO zegt op 1 dag 10 Russische toestellen te onderscheppen – ‘35.000 Oekraïense troepen en 300 tanks rukken op naar de Donbass, en leggen mijnenvelden’ – ‘Oekraïne wacht op NAVO versterkingen’ (!)

—————————————————————————————————————————————–

Bijna alle alarmsignalen knipperen rood voor het mogelijk al spoedig uitbreken van een nieuwe grote (wereld?)oorlog. 35.000 Oekraïense soldaten en 300 tanks zouden oprukken naar de grens met de Donbass regio, en daar ook mijnenvelden leggen. Buitenlandse media halen onbevestigde berichten aan waaruit zou blijken dat het Oekraïense leger het bevel tot de aanval heeft gekregen, en de eerste vuurgevechten reeds hebben plaatsgevonden. De NAVO zegt op een dag 10 Russische militaire toestellen te hebben onderschept (3); Italië zet Russische diplomaten uit vanwege een ‘extreem ernstig’ genoemd spionage incident, en Rusland stuurt zijn allerbeste, meest ervaren en gevreesde elite luchtlandings-aanvalsbrigade naar De Krim.

De hoog onderscheiden 56e Russische luchtlandingsbrigade, zeer ervaren in het voeren van oorlog (Afghanistan 1979-1988, Tsjetsjenië 1994-1996 en 1999-2004), wordt naar De Krim gestuurd om een eventuele op handen zijnde Oekraïense aanval af te kunnen slaan. De brigade is expert in het uitvoeren van offensieve operaties, wat erop lijkt te wijzen dat Het Kremlin niet van plan is om het Oekraïense leger enkel tegen te houden.

Enkele Aziatische media schrijven dat de Oekraïense generaal Rusland Khomchak reeds het bevel heeft gekregen tot de aanval. Vanuit Oekraïne zijn er nog onbevestigde verklaringen dat het land eerst wacht op (materiële) NAVO versterkingen (wapens, voertuigen e.d.). Daar moeten we eigenlijk een vette ! achter zetten, want dat zou betekenen dat het Westen inderdaad direct betrokken zal raken bij dit militaire conflict. (2)

Onbevestigde berichten over eerste gevechten

Inmiddels komen ook de eerste onbevestigde berichten binnen over zware vuurgevechten tussen het Oekraïense leger en de Russische separatisten in de Donbass regio (Luhansk en Donetsk). Het Kremlin heeft een voorstel tot het verlengen van het staakt-het-vuren dan ook afgewezen. In Wit-Rusland zouden Russische eenheden op 28 kilometer van de grens met Oekraïne zijn gezien: (1)

Dit is op een locatie boven het uiterste westen van Oekraïne, wat erop kan wijzen dat Rusland in het geval van een oorlog wellicht meteen een einde zal willen maken aan het door het Westen geïnstalleerde regime in Kiev.

NAVO onderschept op 1 dag record aantal Russische toestellen

Volgens de NAVO zijn er binnen 6 uur tijd 6 verschillende groepen vliegtuigen van de Russische luchtmacht onderschept boven de Noordzee, de Zwarte Zee, de Baltische Zee en bij Noorwegen. Op één dag gebeurde dit 10 keer, wat ‘een zeldzame piek’ wordt genoemd. De NAVO geeft overigens toe dat de Russische vliegtuigen steeds in internationaal luchtruim zijn gebleven.

De afgelopen jaren hebben de EU en de NAVO alle diplomatieke contacten met Rusland verbroken. NAVO-secretaris generaal Jens Stoltenberg riep afgelopen week ineens op om de NAVO-Rusland Raad weer bijeen te roepen, die werd opgericht om escalaties te voorkomen. Dat lijkt veel op een vorm van mosterd-na-de-maaltijd poging tot damage control, maar hopelijk is het nog niet te laat. (3)

Mocht u denken dat dit duidelijke ‘Russische provocaties’ zijn: het is juist de NAVO dat hiermee is begonnen door al vele jaren gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers vlakbij het Russische luchtruim te laten ‘patrouilleren’. Wat er nu gebeurt is enkel een koekje van eigen deeg, maar dat zult u in de mainstream media nooit lezen.

Italië wijst Russische diplomaten uit vanwege ‘extreem ernstig’ spionage incident

Nog een onrustbarend signaal is dat Italië twee Russische diplomaten heeft uitgewezen vanwege een ‘extreem ernstig’ genoemd spionage incident. Een kapitein van een fregat van de Italiaanse marine zou afgelopen dinsdag namelijk geheime documenten van een NAVO lidstaat aan een Russische militaire official hebben verkocht. Na de uitwijzing verklaarde het Kremlin tegenmaatregelen te zullen nemen.

Dominic Raab, minister van Buitenlandse Zaken in het keiharde dictatoriale regime van Boris Johnson, was er als de kippen bij om de Britse ‘solidariteit’ met Italië te betuigen, en Rusland te beschuldigen van ‘kwaadaardige en destabiliserende activiteit bedoeld om een NAVO bondgenoot te ondermijnen.’ Zijn Italiaanse collega minister Luigi Di Maio zei dat de vermeende spionage ‘bewijst dat we constant de veiligheid en het welzijn van onze burgers moeten beschermen.’

Tegen wie hebben we nu ècht bescherming nodig?

Maar tegen wie hebben we nu ècht bescherming nodig, gezien de sinds 2020 in gang gezette stapsgewijze en doelgerichte vernietiging van onze economie, vrije samenleving en burgerrechten, met zoals het er nu naar uitziet straks ook (af)gedwongen vaccinaties, die tot de ergst mogelijke mensenrechtenschendingen ooit zullen behoren? En in bovenstaand kader ook vanwege de jarenlange anti-Russische desinformatie- en oorlogspropaganda in de Westerse media, en het constant zwartmaken, verketteren en blokkeren van ‘dissidenten’ die het wagen om een andere mening te hebben dan de gevestigde orde?

Het grote gevaar voor onze toekomst zou daarom wel eens niet uit Moskou kunnen komen, maar van veel, véél dichterbij.

 

Xander

(1) Hal Turner
(2) Hal Turner
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Андрей Русов (Andrey Rusov) , bron http://ультимедиа.минобороны.рф/multimedia/photo/gallery.htm?id=58407@cmsPhotoGallery , This file comes from the websites (mil.ruминобороны.рф) of the Ministry of Defence of the Russian Federation  Creative Commons Attribution 4.0 International license.

 

Zie ook o.a.:

31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘
Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: 
Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: 
NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: 
Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: 
Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ 
Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ 
Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: 
Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: 
Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: 
Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: 
Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

 

Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *