‘Coronapandemie mag niet worden gebruikt om vrijheden en rechten te beknotten’


Koning Willem-Alexander gaf woensdag tijdens de online-uitreiking van de Four Freedom Awards een toespraak. Hij stond stil bij vrijheden in de coronapandemie. De koning zei dat ‘het geduld en uithoudingsvermogen van mensen tot de limiet zijn getest’. Ook erkende hij dat de situatie niet makkelijk is en dat velen coronamoe zijn.

Willem-Alexander deed ook een opmerkelijke uitspraak. Zo zei hij: “Laten we werken aan economisch herstel, zonder mensen aan hun lot over te laten. En bovenal: laten we niet toestaan dat de coronapandemie wordt gebruikt als excuus om fundamentele vrijheden en mensenrechten te beknotten.”

Het zwijgen opgelegd

Recentelijk zei VN-secretaris-generaal Antonio Guterres dat ‘landen coronamaatregelen gebruiken als voorwendsel om mensenrechten te beperken’. Hij waarschuwde dat andersdenkenden en onafhankelijke media ‘het zwijgen wordt opgelegd’. “Onder het mom van coronabestrijding worden basisvrijheden afgeschaft,” zei hij in een openingsspeech voor een vergadering van de VN-mensenrechtenraad.

Dat is fake news

Eerder deed koning Willem-Alexander ook al een opmerkelijke uitspraak. Vorig jaar vroeg een fotograaf tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie of hij dichterbij kon komen. Amalia zei: “Tja, corona, hè.” Waarop de fotograaf zei: “Maar dit is 15 meter.” Vervolgens riep de koning met een brede grijns op zijn gezicht: “Dat is fake news.”

Hij werd onmiddellijk tot de orde geroepen door zijn dochter: “Dat kan je niet zeggen, papa.”

4.3
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *