Wybren van Haga zet Ab Osterhaus op zijn plek


Kamerlid Wybren van Haga stapte gisteravond het hol van de leeuw binnen. Terwijl Ab Osterhaus aan tafel bij Op1 alle ruimte kreeg om voor de tigste keer te vertellen waarom het belangrijk is dat we ons allemaal zo snel mogelijk laten vaccineren, overschreeuwde het presentatieduo zichzelf bij Van Haga.

Het FVD-Kamerlid stelde dat het kabinet en alle virologen een beetje met de cijfers goochelen. Presentator Tijs van den Brink onderbrak hem meteen: “Die zijn volgens mij niet gegoocheld.” Van Haga bracht daar tegenin dat het sterftecijfer van het virus wel vergelijkbaar is met dat van een stevige groep. “Wij ontkennen corona ook helemaal niet.”

Van den Brink onderbrak hem opnieuw en wendde zich tot Ab ‘whiskyfles’ Osterhaus. “Meneer Osterhaus, dat wordt tegengesproken, hè? Dat is wereldwijd misschien het geval, maar hier in Nederland niet.” Waarop de tv-viroloog antwoordde: “Zelfs wereldwijd klopt dat niet.” Dat terwijl RIVM-baas Jaap van Dissel onlangs toegaf dat Van Haga gelijk heeft als hij zegt dat het sterftecijfer van corona in orde van grootte te vergelijken is met dat van de griep.

Van Haga wees er voorts op dat de nevenschade van het coronabeleid fenomenaal is. Die wordt niet meegewogen en daarom hebben we allemaal van die rare maatregelen die ongelooflijk veel schade berokkenen, maar waar de gemiddelde viroloog wel blij mee is, want die heeft een gloriemoment, sneerde hij naar Osterhaus.

Ab is dus de baas

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Als Van Haga iets zegt wat tegen de haren van Osterhaus in zou kunnen strijken, zegt Tijs: ‘Daar is Ab Osterhaus het niet mee eens, dus we gaan door met de uitzending’. Ab is dus de baas.”

“Petje af voor Wybren van Haga, die het moet opnemen tegen een hele tafel vooringenomen presentatoren, theologen, journalisten en een viroloog die de vorige pandemie goed is binnengelopen. Feiten paraat en toch de mond gesnoerd worden,” voegt Joleyn toe.

Schande!

Forum voor Democratie klaagt: “Waarom kijken mensen nog naar Op1? Wybren van Haga mag niet eens uitpraten. Lockdowngekkies blijven door hem heen praten. Alleen het regeringsnarratief krijgt de ruimte.”

Ook Statenlid Martin Bos (FVD) windt zich op. “Van den Brink laat Van Haga niet uitspreken. Schande! Terwijl Van Haga alles netjes wil uitleggen. Deze EO-presentator is verder van mening dat men ‘feiten van de wetenschap’ gewoon moet aannemen en niet moet onderzoeken. Lekker wetenschappelijke houding.”

4.8
33
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *