‘En Hugo noemt ons gevaarlijke wappies’


Berlijn stopt met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin bij vrouwen onder de 60. Het stadsbestuur wil eerst onderzoeken over bijwerkingen afwachten en spreekt van ‘een voorzorgsmaatregel’.

Eerder deze maand staakte Duitsland het prikken met AstraZeneca na meldingen van ernstige bijwerkingen. Korte tijd later ging het land weer door met het gebruik van het vaccin, maar al snel werden er opnieuw ernstige bijwerkingen gemeld. Een 47-jarige vrouw overleed kort na vaccinatie en een 28-jarige vrouw werd ernstig ziek.

Vandaag maakten de Berlijnse staatsziekenhuizen Charité en Vivantes al bekend dat ze stoppen met het toedienen van de AstraZeneca-prik bij vrouwen onder de 55. Dat gebeurde na meldingen over bloedproppen, bloedingen en in sommige gevallen zelfs sterfte na vaccinatie, met name bij jonge vrouwen.

Meer gevallen

“Deze stap is nodig omdat er in de tussentijd meer trombosegevallen bij vrouwen bekend zijn geworden in Duitsland,” zei een woordvoerster van het Charité-ziekenhuis tegen Reuters.

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben academische ziekenhuizen het ministerie van Volksgezondheid per brief gevraagd of ze mogen stoppen met het vaccin. Volgens de ziekenhuizen is het risico op bijwerkingen te groot.

De wereld op zijn kop

Canadese gezondheidsfunctionarissen lieten maandag weten dat ze het AstraZeneca-vaccin niet langer aanbieden aan mensen onder de 55 in afwachting van nieuwe onderzoeken.

“Ondertussen noemt Hugo de Jonge ons nog steeds ‘gevaarlijke wappies’. De wereld op zijn kop,” reageert Carola Dieudonné, die namens FVD meedeed aan de verkiezingen.

4.8
50
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *