NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China – Xandernieuws


—————————————————————————————————————————————–

Het Westen steekt almaar dieper de spades in de grond om een enorm kuil voor zichzelf te graven. NAVO secretaris-generaal Stoltenberg heeft in een interview gezegd dat de opkomst van China zowel een uitdaging als een ‘goede kans’ voor het bondgenootschap is. Wat hij onbedoeld toegaf is dat een politiek van confrontatie en agressie tegen China de NAVO eindelijk weer wat ‘bestaansrecht’ geeft. De Russische politicus Leonid Slutsky had gelijk toen hij vorige week zei dat het ‘een schaamteloze leugen’ is dat de NAVO een defensieve alliantie is, daarbij wijzend op onder meer de verwoestende ‘interventies’ en oorlogen in voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië. Zijn Rusland en China onze volgende doelwitten? De NAVO lijkt aan te geven van wel. Wat u en ik daarvan vinden, en wat de verstrekkende gevolgen voor ons zijn, wordt in Washington en Brussel totaal onbelangrijk gevonden.

Stoltenberg gaf in het kader van de NAVO top in Brussel op 23 en 24 maart een exclusief interview aan Deutsche Welle. Afgelopen week volgde daar het afkondigen van gezamenlijke nieuwe sancties tegen Moskou en Beijing op door de VS, de EU, Groot Brittannië en Canada, zogenaamd vanwege de ‘mensenrechten’ (alsof die hier sinds de corona fake-pandemie nog zoveel beter zijn).

‘Schaamteloze leugen’

Deze provocatieve en agressieve koers wordt natuurlijk aangevoerd door de Amerikanen. Sinds poster-boy Joe Biden het Witte Huis in werd gerommeld, hebben de Atlantische globalisten het weer voor het zeggen, en is de onder team Obama/Clinton ingezette koers naar een nieuwe wereldoorlog letterlijk vanaf dag één met hernieuwde kracht en snelheid hervat.

De NAVO vaardigde afgelopen week dan ook een verklaring van eenheid uit tegen de zogenaamde Russische ‘agressie’. Het Kremlin reageerde geprikkeld dat Rusland geen enkel ander land bedreigt, en dat de NAVO enkel zijn bestaansrecht probeert te rechtvaardigen. De senior parlementariër Leonid Slutsky noemde het ‘een schaamteloze leugen’ dat de NAVO een defensieve alliantie is, en wees op onder meer de verwoestende ‘interventies’ en oorlogen in voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië, waarbij zeker een miljoen burgers zijn gedood (volgens sommige schattingen zelfs vele miljoenen).

‘Toekomstbestendige’ alliantie dient Amerikaans imperialisme

Joe Bidens kersverse minister van BuZa Antony Blinken beweerde deze week dat de opkomst van China en de zogenaamde pogingen van Rusland het Westen de destabiliseren ‘bedreigingen’ zijn waar de NAVO eensgezind op moet reageren. Op de inmiddels voor vrijwel alle Westerse politici en officials zo kenmerkende onoprechte en misleidende wijze voegde hij daaraan toe dat de VS zijn bondgenoten niet tot een ‘wij of zij’ keus zal dwingen. Dat is echter precies wat Washington wèl doet en eigenlijk altijd al gedaan heeft.

De NAVO, meer dan 70 jaar geleden opgericht, is sinds het officiële einde van de Koude Oorlog aan het begin van de jaren ’90 alleen maar verder uitgebreid. Stoltenberg wil de alliantie nu ‘toekomstbestendig’ maken, wat niets anders is dan een permanent voorwendsel om het Amerikaanse imperiale beleid (meer dan 600 militaire bases over de wereld, tegen Rusland 10) te rechtvaardigen en te verstevigen.

Chinese investeringen ‘een bedreiging’?

Stoltenberg waarschuwde dat China steeds dichterbij komt door grote investeringen te doen in onze infrastructuur – alsof dat iets gevaarlijks is. China is de grootse handelspartner van de EU en een grote investeerder in onze landen, die na tientallen jaren neoliberaal beleid (een verkapte vorm van neomarxisme) feitelijk allemaal bankroet zijn. De NAVO ziet hierin echter ‘een unieke kans om een nieuw hoofdstuk te openen in de relaties tussen Noord Amerika – de VS – en Europa.’

‘Voila!’ reageert analist Finian Cunningham voor de Strategic Culture Foundation. ‘Dus de echte strategische waarde van het afschilderen van China als een ‘bedreiging’ of ‘tegenstander’ is om nieuwe zingeving te geven aan het door Amerika geleide NAVO blok, dat Europa onderwerpt aan Washingtons geopolitieke doel van hegemonie. Hier wordt benadrukt dat China als een ‘bedreiging’ wordt gepresenteerd, en niet wat de echte relatie is, namelijk die van een vitale economische partner. (Hetzelfde geldt voor Rusland en zijn enorme energie partnerschap met Europa).’

‘Internationale rechtsorde’?

De VS, en daarmee de NAVO, wil ten koste van alles zijn wereldwijde imperium overeind houden, en een multipolaire politieke en economische wereld, met Rusland en China als gelijkwaardige spelers, voorkomen. Het duivelse probleem is echter dat Washington en zijn Europese vazallen zo’n agressieve houding niet kunnen baseren op de huidige normale en natuurlijke betrekkingen. Daarmee zouden wij enkel als onverantwoorde en hatelijke agressors overkomen. Daarom moeten Rusland en China eerst als ‘de vijand’ worden afgeschilderd, als ‘een bedreiging’ voor de zogenaamd door het Westen verdedigde ‘internationale rechtsorde’.

Als u ook maar even uw hoofd uit de totaal door de Atlantisten gecontroleerde, almaar erger stinkende Westerse propagandakanalen die zich voordoen als mainstream media haalt, dan weet u waar deze ‘internationale rechtsorde’ reeds toe heeft geleid: tal van invasies (gerechtvaardigd met leugens en propaganda), bombardementen van complete landen, staatsgrepen, illegale en criminele oorlogen, slachtpartijen, grootschalige verwoestingen, miljoenen doden en gewonden, false flag operaties (zoals MH17), het aanwakkeren van haat en terrorisme, en dientengevolge tal van veiligheidsproblemen door de daarop volgende massa migratie naar met name Europa.

Wie een kuil graaft…

‘Vergeet China of Rusland als zogenaamde bedreiging,’ concludeert Cunningham. ‘Ze zijn de facto een ‘goede kans’ voor de NAVO en het Amerikaanse imperialisme, waar de alliantie uiteindelijk toe dient, om een excuus te vinden voor diens criminele bestaan en gedrag. Vraag het maar aan secretaris-generaal Jens Stoltenberg (die, zo gaat de grap, meer secretaris dan generaal is).’ (1)

Is deze NAVO koers werkelijk wat u en ik willen? Geen wereldorde gebaseerd op vrede, economische samenwerking en respect voor elkaars grenzen en culturen, maar provocatie, agressie en onderwerping, met uiteindelijk wéér een enorme wereldoorlog, als het zo doorgaat de meest vernietigende ooit? Zo ja, dan is het mijn sterke vermoeden dat juist het Westen zelf in die almaar dieper wordende kuil valt die nu met vereende krachten voor Rusland en China wordt gegraven.

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: ‘Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: ‘Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *