‘Gevaar: kankerverwekkende stoffen op corona-wattenstaafjes’


Er circuleert momenteel een filmpje waarin een man waarschuwt dat er gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen zitten op de wattenstaafjes die gebruikt worden voor de coronatest. Veel mensen vrezen voor hun gezondheid en die van hun kinderen, schrijft internetkrant Wochenblick.

‘STERILE EO’ staat in grote letters op de verpakking van de coronatesten die de man in het filmpje voor de camera houdt. EO staat voor etheenoxide, een ontvlambaar gas dat onder meer wordt gebruikt bij sterilisatie van medische apparatuur.

Kankerverwekkend bij de mens

Via Wikipedia: etheenoxide is kankerverwekkend bij de mens en kan erfelijke genetische afwijkingen in de menselijke voortplantingscellen veroorzaken.

Sinds 1981 is het gebruik ervan in de Duitse voedingssector verboden. In de medische sector is het nog wel toegestaan. In Frankrijk is het gebruik van etheenoxide middelpunt van discussie geweest omdat de grenswaarden voor restgassen na sterilisatie zijn gebaseerd op het gewicht van een volwassene. Daarnaast wordt het gas geabsorbeerd door kunststoffen. Om deze reden moeten de wattenstaafjes een uitgebreid reinigingsproces ondergaan, hoewel er altijd residu in het materiaal achterblijft.

Nadrukkelijk verboden

De Oostenrijkse politicus Gerhard Kaniak (FPÖ) wil nu dat de antigeen-sneltesten die de overheid heeft ingekocht, worden gecontroleerd, met name de testen voor schoolkinderen. Het is namelijk de bedoeling dat kinderen zich binnenkort twee tot drie keer per week laten testen.

Normaal gesproken controleer je de kwaliteit van de testen voordat ze op de markt komen, maar dat heeft het kabinet van christendemocraten en Groenen nadrukkelijk verboden, aldus Kaniak. Volgens hem is dit niet de eerste keer dat de regering zo onvoorzichtig omspringt met de gezondheid van Oostenrijkers.[Wochenblick]

Volg NineForNews hier op Telegram en krijg toegang tot alle artikelen.

4.9
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *