Pieter Omtzigt de geslachtofferde held! Of gewoon slimme spindoctors strategie? – Martin Vrijland


Pieter Omtzigt, de politicus die het voor het volk opneemt en allerlei dossiers aanhaalt waar de rest van de politiek geen aandacht aan besteedt. Van zo’n politicus heb je er in elk land wel eentje. Die zitten er om het volk de indruk te geven dat er nog iemand zit in de politiek, die nog wel echt naar ze luistert. En omdat Omtzigt wel het (nepzwartboek) Demmink dossier aankaartte en wel kritiek op de officiële MH17 lezing had en bovenal de toeslagenaffaire op de kaart zette, is hij nu de held, zeker nu Kasje Ollongren “per ongeluk” een foto liet maken van het plan om Omtzigt te wieberen.

Wat mij betreft was dat allemaal iets te Omtzigtig en dus moeten we het zien als slimme propaganda. Omtzigt is gewoon een pion van het politieke machtsbolwerk, aangestuurd door de kroon, waarbij het gepeupel de indruk moet houden dat ze in een democratie leven. You don’t! U leeft in de schijn van democratie en Omtzigt is niets meer dan één van de vele stoomventielen op de ketel; net zo als Wybren van Haga de laatste tijd de indruk mocht wekken tegen de lockdown te zijn. Stoomventielen halen de druk van de ketel.

Omtzigt mocht een dossier opbouwen voor de gezinsvernielende toeslagenaffaire. Die toeslagenaffaire kon gewoon al die tijd plaatsvinden en was bewust gepland om meer gezinnen financieel in de problemen te helpen, jeugdzorg kinderrovers kinderen uit huis te doen plaatsen als gevolg van de financiële situatie van ouders, enzovoort.

Die affaire mocht vervolgens op het juiste moment in de media gebracht worden om het kabinet demossionair te maken; wat zo veel inhield dat Rutte & co kritiekloos dictatoriale macht kregen (toelichting). Als je vervolgens de kabinetsformatie, na de schijnverkiezingen met onmogelijke uitslag, rekt tot in lengte van dage, zit je nog steeds met een demissionair kabinet dat volledig dictatoriaal de “Great Reset” opdrachten van de kroon kan blijven doordrukken.

Politiek is een farce en alle relletjes worden goed gecoördineerd en goed getimed ingezet met een reden. Vindt u het niet opmerkelijk dat vergelijkbare kabinetscrisissen ontstonden in andere landen om ons heen (zie deze toelichting)? In oorlogssituaties wil je het liefst werken met demissionaire kabinetten die hun regeren per decreet dan kunnen verschuilen achter hun ontslag en het wachten op de wisseling van de wacht. Die wisseling van de wacht kun je lekker lang rekken als je formatieproblemen acteert.

Het geacteerde drama en de burn out van Pieter Omtzigt is niets meer dan een spindoctors strategie om het leed van het volk op één politieke pion van de macht af te wenden en de ‘schijt aan het volk’ te bekrachtigen. Als ze ons helden geven, hoeven we zelf geen held te zijn. Don’t let them fool you or even try to school you!Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *