‘Mijn oma van 93 is vanochtend overleden. Een paar dagen na de tweede vaccinatie’


De ziekenhuis- en verpleeghuismedewerkers die ik heb leren kennen, vertellen allemaal hetzelfde: ongeveer een derde wordt ernstig ziek van het vaccin en er heerst een angstcultuur binnen de zorg, schreef publicist en vlogger Sietske Bergsma zaterdag op social media.

Het bericht maakte veel reacties los. Twitteraar Rip van Winkel reageerde: “Mijn oma van 93, dementerend, maar redelijk fit en blij, is vanochtend overleden. Een paar dagen na de tweede vaccinatie. Ze was niet de enige op de afdeling. De verpleger zei dat hij het niet eerder meegemaakt had dat vijf dementerenden zo kort na elkaar overleden aan hun ziekte.”

“Hij benadrukte echter dat het niets met de vaccinatie te maken had, maar alles met de dementie. Waarom mijn in januari positief geteste oma gevaccineerd moest worden, wist hij niet. Protocol, had de arts hem verteld,” voegde Van Winkel toe.

Bericht gedeeld door arts

“Ik heb moeite met het vaccinatiebeleid. Zeker bij een kwetsbaar iemand die positief getest is en er met milde klachten doorheen kwam. En bovendien in een afgesloten ruimte woonde,” aldus Van Winkel.

Arts Jannes Koetsier wilde het bericht gisteren retweeten, maar plaatste het per ongeluk als tweet. “Sorry, was niet mijn oma. Had een retweet moeten zijn. Was afgeleid,” licht de arts toe.

vaccin

Beeld: Screenshot Twitter

Koetsier heeft kritiek op het coronabeleid van Rutte cum suis. Hij vindt het ‘wetenschappelijk bezien disproportioneel en onlogisch’. “De grote vraag is natuurlijk waarom de regering doorgaat met dit zinloze beleid.”

Hij staat ook sceptisch tegenover het coronavaccin. “Vaccins tegen Sars-CoV-2 werden niet getest op relevante uitkomstmaten zoals ziekenhuisopname, opname op de IC of overlijden. Risicopatiënten die er het meest baat bij zouden kunnen hebben, zijn niet of nauwelijks geïncludeerd in de onderzoeksgroepen die in de trials onderzocht werden. De bijwerkingen op de lange termijn zijn uiteraard nog niet getest gezien de recente start van het fase 3-onderzoek.”

Experiment op de hele wereldbevolking

“Feitelijk is de fase 3-trial nog gaande, maar nu dus eigenlijk als een experiment op de hele wereldbevolking. Iets dergelijks is nog nooit eerder gebeurd met een nieuw medicijn of vaccin. Bovendien is er nooit eerder gevaccineerd met behulp van genetisch materiaal, mRNA, als werkzame stof. En dat voor een virale luchtweginfectie die niet ernstig is behalve voor een beperkte risicogroep. Wat een pandemie-verklaring door de WHO al niet teweeg kan brengen.”

De arts merkte op dat in het Pfizer-vaccin polyethyleenglycol (PEG) zit, een hulpstof die ‘nog niet eerder in vaccins gebruikt is’. “Hiermee wordt sinds circa 10 jaar met wisselend resultaat geëxperimenteerd met als doel om medicatie langer in het lichaam vast te houden. PEG is echter een stof waarvoor mensen overgevoelig kunnen zijn of worden met nare auto-immuunreacties zoals anafylactische shock tot gevolg.”

4.9
34
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *