3 volledig gevaccineerde mensen besmet met corona


Drie volledig gevaccineerde mensen uit Hawaï zijn positief getest op corona. Toch roepen gezondheidsfunctionarissen mensen nog steeds op om zich te laten inenten. De personen zijn besmet geraakt nadat ze beide doses van het Pfizer- en Moderna-vaccin hadden gekregen, meldt de regionale zender KITV.

In alle drie de gevallen werden de patiënten niet heel ziek en het lijkt erop dat ze het coronavirus niet hebben overgedragen op anderen, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Eén van de patiënten is een zorgmedewerker die begin januari de tweede dosis kreeg toegediend.

Een maand later reisde de zorgwerker samen met iemand anders naar diverse steden in Amerika, om vervolgens weer terug te keren naar Hawaï. Ze moesten zich voor aankomst laten testen op corona. Toen ze waren teruggekeerd, kregen ze te horen dat ze positief waren getest.

Verdedigen

Overheidsfunctionarissen blijven de vaccinaties verdedigen. “Onthoud dat 95 procent van de mensen beschermd is na vaccinatie met het Pfizer- en Moderna-vaccin. De overige 5 procent is dat niet,” zei luitenant-gouverneur van Hawaï Josh Green.

“Sommigen zullen nu zeggen dat het vaccin niet werkt. Nee, het werkt wel. Het werkt bij de meeste mensen, maar niet bij iedereen,” voegde Green toe.

Meer vrijheid voor gevaccineerden

Nederlandse politici gaan nog een stapje verder. Zo pleit D66-Kamerlid Jan Paternotte voor meer vrijheden voor gevaccineerden.

Op Twitter schrijft hij: “Meer vrijheid voor wie gevaccineerd is óf een gratis sneltest doet. Wat D66 [betreft] gaan we dat snel ook Europees doen, zodat we de verworvenheid van vrij verkeer weer terugkrijgen. Voor familie, voor werk en voor een veilige zomer om naar uit te kijken.”

[New York Post]

4.4
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *