UK GAAT VACCINS VERPLICHT MAKEN VOOR GEZONDHEIDSWERKERS


De Britse regering zal gezondheidswerkers in verzorgingstehuizen binnenkort dwingen om het corona virus vaccin te nemen, suggereert een uitgelekt document.
In het kielzog van het lage aantal zorgverleners dat de prik neemt, wil de regering het verplicht stellen voor iedereen die in verzorgingshuizen voor volwassenen werkt.

In Londen heeft slechts een kwart van het personeel dat in dergelijke faciliteiten werkt ervoor gekozen om de prik te nemen, terwijl het percentage in andere delen van het land dichter bij de helft ligt, volgens cijfers van de NHS.

De London Telegraph meldt dat de regering in reactie daarop vorige week een paper heeft ingediend bij de subcommissie van het Covid-19 Operations Cabinet, waarin wordt voorgesteld vaccins voor dergelijke werknemers verplicht te stellen.

Er werken ongeveer 1,5 miljoen mensen in de sector in het VK. Ze zouden allemaal het vaccin moeten nemen, anders dreigen ze hun baan te verliezen.

De paper, geschreven door het Department of Health and Social Care, heeft als titel ‘Vaccinatie als voorwaarde voor inzet in de sociale zorg en gezondheid van volwassenen’, en merkt op dat de Wetenschappelijke Adviesgroep voor Noodsituaties (SAGE) van de overheid suggereert dat 80% van de werknemers moet worden ingeënt om verzorgingshuizen als veilig te beschouwen.

Het luidt: “De premier en de staatssecretaris [voor Volksgezondheid]hebben bij verschillende gelegenheden de vooruitgang besproken die wordt geboekt om maatschappelijk werkers te vaccineren tegen Covid-19 en zijn overeengekomen – om een ​​positie te bereiken met een veel grotere veiligheid voor zorgontvangers – om wetgeving in te voeren om vaccinaties onder de beroepsbevolking te eisen. ”

De krant merkt ook op dat elk mandaat voor vaccins onder zorgverleners een ‘uittocht’ van werknemers zou kunnen veroorzaken, en zelfs zou kunnen leiden tot veel rechtszaken over mensenrechten.

De regering heeft consequent gezegd dat ze vaccins niet verplicht zal stellen in het VK, maar dit lek staat op gespannen voet met die belofte.

Bronnen: SUMMIT.NEWS

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *