sociale afstand nemen ‘kan enkele jaren nodig zijn totdat de wereld is gevaccineerd’ volgens het Britse hoofd immunisatie


Gezichtsmaskers en maatregelen voor sociale afstand kunnen nog jaren nodig zijn, heeft het hoofd immunisatie van Public Health England (PHE) gesuggereerd.

Dr. Mary Ramsay, die vandaag op de Andrew Marr Show van BBC One verscheen, beschreef hoe ‘lagere’ Covid-beperkingen wereldwijd vereist zouden zijn totdat de wereld tegen het virus was gevaccineerd.

Op de vraag hoe lang ze verwachtte dat de maatregelen na de lockdown zouden voortduren, antwoordde ze: ‘Ik denk dat we het over een vrij lange periode hebben. ‘Misschien komen we uiteindelijk terug in een veel normalere situatie, maar ik denk dat mensen nu gewend zijn geraakt aan die lagere beperkingen en ik denk dat mensen ermee kunnen leven en dat de economie nog steeds door kan gaan met die beperkingen, met die minder strenge beperkingen.

‘Dus ik denk zeker voor een paar jaar, in ieder geval totdat andere delen van de wereld net zo goed zijn ingeënt als wij en de cijfers overal zijn gedaald, dat we dan misschien heel geleidelijk terug kunnen gaan naar een meer normale situatie. ‘

Dr. Ramsay merkte ook op dat de terugkeer van massa-evenementen nadat de Covid-beperkingen zijn beëindigd, ‘zeer zorgvuldig’ zal worden gecontroleerd, met duidelijke instructies over wat wel en niet is toegestaan.

Haar woorden kwamen toen professor Jeremy Brown, die deel uitmaakt van het Gemengd Comité voor Vaccin en Vaccinatie, verklaarde dat er ‘een zekere mate’ van beperkingen op het gebied van sociale afstandelijkheid tot ten minste juli van kracht zou moeten blijven.

Professor Brown zei tegen Sky’s Sophy Ridge: ‘Als je alle beperkingen volledig opheft, zal er een golf van infecties het land doorkruisen. ‘Degenen die niet beschermd zijn – op dit moment zijn nog kwetsbaar, ze zullen infecties oplopen en waarschijnlijk in het ziekenhuis belanden en overlijden.’

Volgens de huidige routekaart van de regering zullen alle wettelijke beperkingen op sociaal contact in Engeland niet eerder dan 21 juni van dit jaar worden opgeheven.

Op dit moment houdt de volgende fase van het opheffen van beperkingen in dat twee huishoudens, of groepen van maximaal zes personen, vanaf 29 maart buiten kunnen samenkomen. Ook buitensportfaciliteiten mogen weer open, zodat mensen kunnen deelnemen aan formeel georganiseerde sporten. . De ‘blijf thuis’-berichtgeving van de overheid zal formeel ook veranderen in instructies om’ lokaal te blijven ‘, hoewel mensen nog steeds zullen worden gevraagd om waar mogelijk vanuit huis te blijven werken.

Bronnen: Metro

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *