Spanje onderzoekt de dood van vrouw die twee weken na de dosis AstraZeneca Covid-19-vaccin overleed


Spaanse gezondheidsautoriteiten zeggen dat ze onderzoek doen naar de dood van een 43-jarige vrouw die dinsdag stierf nadat ze haar eerste dosis AstraZeneca-vaccin had gekregen, evenals twee andere gevallen van bloedstolling bij ontvangers.

De vrouw, die in Marbella woonde, was naar verluidt in goede gezondheid voordat ze het vaccin kreeg, maar werd uren na haar eerste dosis op 2 maart ziek. Ze bezocht twee keer spoedklinieken gedurende de volgende 10 dagen, voordat een CT-scan een hersenbloeding vertoonde. volgens lokale rapporten. Ze onderging een operatie maar stierf dinsdag, en er zal een autopsie worden uitgevoerd om de specifieke oorzaak van haar ziekte en overlijden vast te stellen.

De regering heeft de introductie van het Oxford / AstraZeneca Covid-vaccin in Spanje maandag twee weken opgeschort, terwijl de toezichthouders en het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een dodelijk ongeval in Denemarken en Oostenrijk onderzoeken, evenals meldingen van bloedstolling in een klein aantal mensen die de prik hadden ontvangen.

Het gebruik van het AstraZeneca-vaccin is in 11 Europese landen uit voorzorg onderbroken in afwachting van de resultaten van de verschillende onderzoeken. Het EMA zei dinsdag dat het het volste vertrouwen had in het voortdurende gebruik ervan.

Het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (AEMPS) zei woensdag dat het probeert een “predisponerende factor” te vinden die zou kunnen leiden tot verhoogde bloedstollingsrisico’s wanneer het vaccin wordt gegeven. Het zei dat deze risico’s “ook kunnen voorkomen bij de algemene bevolking” en dat 1,9 miljoen doses van de AstraZeneca-inenting al in Spanje waren toegediend.

Toen het gebruik ervan in Spanje werd stopgezet, was de prik alleen gegeven aan mensen tussen 18 en 55 jaar. Tot dusver hebben de Spaanse gezondheidsautoriteiten bijna 5,7 miljoen doses gecombineerd van de AstraZeneca-, Moderna- en Pfizer-vaccins toegediend.

Bronnen: RT

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *