‘Een stem reeds vergeven’ – Stem op een van de laatste paar overgebleven rechtvaardigen – Xandernieuws


Wybren van Haga, de nr.2 van FvD, stak afgelopen maanden als roepende in de woestijn zijn nek uit voor het continu spreken van de waarheid en het brengen van de feiten, en trotseerde de hoon van de media en een letterlijk stampvoetende minister.

—————————————————————————————————————————————–

Amerikaanse toestanden? 2,4 miljoen stemmen per post hoeven niet ondertekend te worden – wat kan er mis gaan?

—————————————————————————————————————————————–

Sven Hulleman (‘Een Oorlog Reeds Verloren’) zegt in een korte videobijdrage ‘Een stem reeds vergeven’ dat hij zelf niet gaat stemmen, omdat hij de huidige ‘democratie’ een slecht idee vindt. ‘Maar als u dan toch gaat stemmen, stem dan op Carola Dieudonné, de nummer 19 op de lijst van het Forum voor Democratie (wier YouTube kanaal voor een week is geblokkeerd omdat ze het waagde een andere mening te verkondigen). Een stem op haar is ook een stem op alle 18 mensen boven haar, en eigenlijk op het feit dat u vindt dat het Forum voor Democratie minstens 19 zetels zou moeten hebben. Misschien wel 20, misschien wel 40. Zij zijn wat mij betreft de enige partij die nog normaal doet in deze absurde situatie.’

‘Ik ben het absoluut oneens met sommige zaken waar zij voor staan, maar ik ben het voornamelijk eens met het feit dat het gesprek daarover alleen mogelijk is in een land waarin dialoog en vrijheid überhaupt nog bestaan. Het is die vrijheid en dialoog die door alle andere politieke partijen momenteel volledig verkwanseld wordt.’

‘Dus na de enorme verkiezingszege van Carola Dieudonné nummer 19 van Efvédé, praten we verder over dialoog en vrijheid. Want ik weet één ding: dáár staan ze wèl voor. Ik hoop dat u, als u mij serieus neemt, mijn oordeel serieus neemt over deze jongedame. Ze is een verschrikkelijk slechte politica, en daarmee zal zij een fantastisch staatsvrouw maken. En dat is het tegengeluid wat wij nodig hebben tegen mijn ergste nachtmerrie. En die ergste nachtmerrie kunt u vinden op de voorpagina’s van alle landelijke dagbladen.’

‘Carola, die tegen wil en dank, en tegen heug en meug zegt: ik MOET wel verantwoordelijkheid nemen.’

FvD heeft nog een held: Wybren van Haga

De partij van FvD heeft nog een held, die de afgelopen maanden een roepende in de woestijn was, zijn nek heeft uitgestoken met het vrijwel als enige brengen van de feiten en de waarheid in de Tweede Kamer, en alle hoon van politici en een letterlijk stampvoetende minister getrotseerd heeft: Wybren van Haga, die vandaag de stem van ondergetekende krijgt.

Net als Hulleman ook met bezwaren, want FvD wordt geleid door een man die werkelijk uitstekend campagne kan voeren, heel goed een denktank zou kunnen leiden, maar naar mijn mening met onder andere rare tweets, vreemde reacties en soms bizarre ideeën helaas heeft aangetoond totaal ongeschikt te zijn als partijleider.

Ooit stond FvD op 20+ zetels in de peilingen, maar daar zijn er dankzij de voortdurende framing van de mainstream media en een serie zeer onhandige en diametrale reacties in de partijtop hierop, op dit moment nog maar 6 van over. Wel zijn dat er alweer 4 meer dan de bodem die na de crisis van vorig jaar werd bereikt.

Maar zeker nu gaan hogere belangen voor, zelfs boven een partijleider die er een handje van heeft om keer op keer weer zijn eigen glazen in te gooien. En dat hogere belang is voor mij persoonlijk dat niet alleen alle lockdown maatregelen van tafel gaan en de nieuwe regering stante pede breekt met de vooral door Mark Rutte en Sigrid Kaag gepromote verwoestende Great Reset / Build Back Better / Agenda-21 agenda, maar vooral dat alle Covid-19 vaccinaties onmiddellijk definitief worden geschrapt, omdat die met inmiddels zo’n 2 miljoen ‘gevaccineerde'(= genetisch gemanipuleerde) Nederlanders op een drama dreigen uit te lopen dat in onze honderden jaren geschiedenis zijn weerga niet kent, inclusief WO-2.

2,4 miljoen stemmen per post hoeven niet ondertekend te worden – wat kan er mis gaan?

Maar zullen de verkiezingen wel eerlijk verlopen? Sommigen vinden dat een flauwe vraag, maar is er, met 2,4 miljoen Nederlandse stemmen per post die niet ondertekend hoeven worden, nu echt zoveel vertrouwen gerechtvaardigd om met enige zekerheid te kunnen zeggen dat toestanden zoals in de VS eind vorig jaar, waar de verkiezingen op onvoorstelbaar schaamteloze wijze werden gestolen van de zittende president, hier niet kunnen voorkomen?

Een ‘niet kunnen voorkomen’, zoals ook in de Tweede Kamer in april 1940 werd gehoord, als reactie op de zorgen van enkelen dat het bij onze Oosterburen toch wel erg uit de hand dreigde te lopen, en we misschien eens aan bescherming moesten gaan denken? Waarop de reactie kwam: geen zorgen, want wij hebben een verdrag met de Nazi’s?

Om twee weken later Rotterdam in vuur en vlammen te zien opgaan, en ons land al na 3 dagen te zien vallen voor een fascistische bezetter. De schade die NU wordt aangericht en al deels aangericht is, gaat dat vreselijke bombardement echter verre te boven, en als we niet oppassen ook de 5 jaar ellende die daarop volgden.

Ik snap Sven Hulleman overigens goed als hij zegt niet te gaan stemmen omdat hij het huidige democratische systeem een slecht idee vindt. Ik vind dat ook, maar maak dan zelf de min of meer ‘Bijbelse’ afweging dat zelfs als er op het Binnenhof nog maar enkele rechtvaardigen rondlopen, die toch je steun verdienen.

 

Xander

Foto: WikiMedia Commons, Auteur: De Balie, Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *