coronademonstratie Malieveld is ‘schuld’ van FVD


Coronaminister Hugo de Jonge zei dat de beelden van de demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld ‘pijn aan je ogen doen’. Doelde hij op het politiegeweld? Nee: “We weten van zo veel mensen dat ze hebben geleden onder dat virus. Het dan zo gebagatelliseerd te zien worden alsof het maar een griepje is, is een klap in het gezicht van de mensen in de zorg die dag in dag uit voor ons in de frontlinie staan,” zei hij in Goedemorgen Nederland.

Dat Forum voor Democratie dit tot verkiezingsthema maakt, vindt De Jonge ‘zo mogelijk nog erger’. “Dus eerst de ernst van de ziekte bagatelliseren, om vervolgens alle maatregelen tegen die ziekte te betwisten. Om vervolgens de enige weg naar de uitgang, de enige weg om deze vreselijke crisis achter ons te laten, namelijk vaccinatie, op alle mogelijke manieren verdacht te maken. Ik vind dat echt stuitend. Echt stuitend.”

Ongelooflijk

De Jonge zei ook dat hij steeds vaker wordt bedreigd. “Je kunt in Den Haag eigenlijk nauwelijks meer over straat. De mailbox en social media worden overstelpt met allerlei haatberichten en bedreigingen, ook aan het adres van de familie.”

Hij legde de schuld opnieuw bij FVD neer: “Het is een heel hitserig klimaat en dat is wat ik partijen als Forum ook kwalijk neem.”

Gestopt met vaccineren

Diezelfde minister De Jonge beschuldigde Tweede Kamerlid Wybren van Haga onlangs nog van het verspreiden van ‘nepnieuws’ en ‘complottheorieën’ toen hij vragen stelde over bijwerkingen van de coronavaccins.

Enkele dagen geleden zei de minister dat er geen aanleiding is om aan te nemen dat de trombosegevallen die in verschillende landen zijn gemeld, veroorzaakt zijn door vaccinatie met AstraZeneca. Het is dus veilig en verantwoord om dit vaccin in te blijven zetten, aldus De Jonge.

Nu is Nederland toch twee weken gestopt met vaccineren met AstraZeneca vanwege de bijwerkingen. “Het schofferende taalgebruik van de slechtste minister van Nederland was al ongepast. Maar nu blijkt dat Van Haga gewoon gelijk had, wordt het dubbel zo gênant. Komen er excuses, Hugo?” vraagt FVD.

4.9
47
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *