Het coronavaccin van Ab Osterhaus: aap uit de mouw?


Viroloog Ab Osterhaus deed in februari 2020 tijdens een symposium van de KNAW over de uitbraak van het coronavirus enkele opvallende uitspraken. Beelden van het symposium staan sinds kort op YouTube. Osterhaus zei onder meer dat hij ooit als dierenarts is gepromoveerd op een coronavirus van de kat.

“Ik heb daar ook een vaccin tegen gemaakt. En het interessante daarbij was: toen we katten die gevaccineerd waren met het virus besmetten, gingen die ongeveer drie maanden eerder dood dan de katten die niet gevaccineerd waren,” zei hij, terwijl het publiek begon te lachen.

“Om u even te vertellen wat u te verwachten hebt nu,” voegde hij toe.

Aap uit de mouw

In december vorig jaar stelde de Volkskrant hem tijdens een interview een vraag over dit vaccin en het feit dat het ervoor zorgde dat katten juist extra gevoelig werden voor het virus en er eerder aan doodgingen. “Zou dat nog een aap uit de mouw kunnen zijn bij de vaccins van nu?”

“Nee,” antwoordde Osterhaus resoluut. “De coronavaccins die op dit moment in Europa geregistreerd worden, werken volgens heel andere principes, dus daar verwacht ik dat zeker niet van. Het zou mij er dus absoluut niet van weerhouden om me te laten vaccineren.”

Waarom overlijden er dan toch mensen vlak nadat ze zijn ingeënt? In de VS zijn er inmiddels 1095 sterfgevallen gemeld na toediening van het coronavaccin, in Nederland zijn dat er 87. En dan te bedenken dat in de VS – zo is gebleken uit onderzoek – minder dan één procent van de gevallen van bijwerkingen door vaccins wordt gemeld. Reken maar uit.

Robert Jensen liet het fragment zien in zijn show. Hij zei over Osterhaus: “Leuke vent, hè?”

4.5
19
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *