ziekenhuis vraagt voor helft personeel werktijdverkorting aan


‘Met hart en ziel’. Dat is het motto van de Tauernkliniek in Pinzgau in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Een groot deel van de medewerkers zit nu met hart en ziel thuis. De reden: vanwege het coronabeleid zijn er minder patiënten. Volgens het officiële verhaal heeft dat te maken met het wegblijven van de skitoeristen.

De Tauernkliniek hing een verlies van zo’n 20 miljoen euro boven het hoofd. Om die reden heeft de directie besloten werktijdverkorting aan te vragen voor 550 medewerkers – de helft van het personeel.

Verbazing: megadip in plaats van coronaramp

Het besluit zorgde voor veel wrok bij de lokale bevolking. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat het in het ziekenhuis – dat een belangrijke werkgever is in de regio – niet alle hens aan dek is in de ‘grootste gezondheidscrisis ooit’. Lokale bewoners vragen zich af hoe het zit met de ‘overbelaste IC-afdelingen’ en ‘talloze coronapatiënten’ waar steeds over wordt gesproken. Hoe valt dat te rijmen met het feit dat het ziekenhuis voor de helft van de medewerkers werktijdverkorting heeft aangevraagd?

Dubieus argument

Volgens het officiële verhaal heeft het ziekenhuis te weinig patiënten omdat het skitoerisme is stilgevallen. Maar het skiseizoen in Pinzgau eindigt sowieso al halverwege maart. Vanaf dat moment zijn er nauwelijks nog toeristen in de regio. Het zomertoerisme komt meestal pas in juni weer op gang. De Tauernkliniek behandelt dus elk jaar – corona of niet – maar heel weinig toeristen in het voor- en najaar.

[Wochenblick]

Abonneer je hier op ons Telegram-kanaal.

4.7
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *